Sve vesti Svet

RUSKI AEROFLOT SUSPENDUJE PILOTE: DA BI LETELI MORATE BITI VAKCINISANI PROTIV COVID-a

Pisao Elena Vuk

Pola pilota koji rade za glavnu rusku međunarodnu aviokompaniju suspendovani su i rešeni dužnosti prema pravilima koja kompanijama omogućuje da otpuste osoblje koje odbija da se prijavi za vakcinu protiv koronavirusa.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Zvaničnik Aeroflot-a, koji je nacionalni prevoznik u zemlji i u većinskom je vlasništvu Ruske države, rekao je u ponedeljak za poslovni dnevnik RBK da je šest pilota stavljeno na bolovanje, bez plate, jer su odlučili da ne prime vakcinu protiv covid-a.

Međutim, predstavnici sindikata avio-saobraćaja izrazili su zabrinutost zbog stava aviokompanije prema radnicima.

Igor Delduzhov, predsednik Sindikata letačkog osoblja Sheremetyevo, sa sedištem na aerodromu Aeroflot u Moskvi, prema njegovim rečima, oštar odgovor onima koji se odluče da se ne vakcinišu je neopravdan, sa obzirom da je oko 84% osoblja navodno već imunizovano.

VAERS IZVEŠTAVA DA JE JEDNA BEBA PREMINULA OD VASKULARNIH KOMPLIKACIJA NAKON DOJENJA MLEKOM MAJKE VAKCINISANE PFIZER VAKCINOM

Preduzeća koja rade u brojnim sektorima, uključujući transport, moraju dokazati da je 60% njihovog osoblja primilo vakcinu protiv covid-a ili će se suočiti sa velikim novčanim kaznama, prema novim pravilima koje je vlada uvela u Moskvi tokom leta .

Zvaničnici su potvrdili da šefovi mogu poslati osoblje i zadržati im plate dok ne ispune uslove(a to je da prime vakcinu protiv covid-a).

Prema sindikatu, ono što zahteva Aeroflot “izaziva društvenu napetosti” i nastavlja se “uprkos činjenici da niko nije obavezao poslodavca da preduzme takve mere”. Delduzhov tvrdi da se ukupno deset pilota, uključujući i zapovednike aviona i kopilote, prijavilo sindikatu za podršku po tom pitanju.

Mere koje zahtevaju imunizaciju radnika, stupile su na snagu u glavnom gradu Rusije u junu, usled porasta slučajeva Covid-19. Od tada su slična pravila uvedena i u drugim regijama širom zemlje.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/RT