Sve vesti Svet

Ruski političar Žirinovski koji se hvalio kako je primio čak 8 vakcina protiv kovida završio na respiratoru

Ruski političar Žirinovski koji se hvalio kako je primio čak 8 vakcina protiv kovida završio na respiratoru

Lider Liberalno demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski (75) zarazio se virusom korona i smešten je u Centralnu kliničku bolnicu u Moskvi.

Iako je Žirinovski poslednjih godinu i po čak osam puta primio razne vakcine protiv korone, to mu po svemu sudeći nije pomoglo – ima upalu oba plućna krila.

Lekari tvrde da mu je zdravstveno stanje teško i, kako prenose ruski mediji, priključili su ga na respirator. Prema najnovijim informacijama jedno plućno krilo mu je upaljeno 75, a drugo 50 posto. Zdravstvenu situaciju Žirinovskog otežavaju njegove hronične bolesti.

Da li je mutant varijanta HIV-a slučajnost?! Mediji su pre dve godine pisali o povećanom riziku oboljevanja od SIDE nakon vakcinacije

Iz njegove LDP Rusije demantuju vest da je priključen na respirator.

– Žirinovski se oseća dobro i nastavlja da radi – rekao je novinarima Aleksandar Dupen, šef pres službe LDPR.

Poslednjih pet-šest dana Žirinovski se nije pojavljivao u ruskim TV emisijama. Do tada je često gostovao i po običaju bio ratoboran, pred TV kamerama pozivao na rat protiv Amerike i drugih zemalja Zapada.

Kontroverzni Žirinovski je pozivao ruski državni vrh da krene u atomski rat i napokon uništi Ameriku. Naravno da su takve izjave nailazile na osudu razumnih ljudi. Urednici tok-šoua su ga zvali u emisije jer su ga doživljavali kao političkog zabavljača koji ima podiže gledanost.

Žirinovski je osnovao LDPR 1989. godine, a šest puta je bio kandidat na predsedničkim izborima Rusije. I nikada nije bio ni blizu pobede.

NE PROPUSTITE NAJNOVIJI VIDEO NA KANALU MARIO ZNA! IDEMO DO KRAJA

Nulta Tačka/Novosti