Sve vesti Svet

SADA JE VEĆ SVE JASNIJE! PAPA FRANJO UŠAO U BORBU PROTIV KLIMATSKIH PROMENA!

Papa Franjo, nadbiskup Catenburija i duhovni vođa pravoslavnih hrišćana izdali su u utorak zajedničko saopštenje, moleći delegate na predstojećem samitu o klimi da ,,poslušaju vapaj Zamlje” i iskorače u borbi protiv klimatskih promena.

Zajednička izjava je prva takve vrste, koju su izdali vodeći hrišćanski lideri u svetu, a kojom se mole učesnici samita da u novembru donesu odluke za dobrobit planete.

,,Kao vođe naših Crkava, pozivamo svakoga, bez obzira na njegova uverenja ili svetonadzor, da čuje vapaj zemlje i siromašnih ljudi i obeća značajne žrtve za dobrobit zemlje koju nam je Bog dao”, navodi se u saopštenju.

Lideri su takođe primetili da je potrebno raditi u tom smeru radi dugoročne održivosti.

,,Tehnologije je otvorila nove mogućnosti za napredak ali i za gomilanje neograničenog bogatstva, a mnogi od nas ponašaju se na način koji pokazuje malo brige za ljude ili ograničenja planete”, rekli su

Trojica hrišćanskih sveštenika izjavili su da je pandemija koronavirusa dala političkim liderima neviđenu priliku da preispitaju globalnu ekonomiju i učine je održivom.

MARIO ZNA OTKRIVA ŠTA JE TO ,,INTERNET TELA”! DIGITALNI IMPLANTI NISU NIŠTA NASPRAM ONOG ŠTO PLANIRAJU DA RADE!

,,Moramo da odlučimo kakav svet želimo da ostavimo budućim generacijama”, rekli su. Ali u izjavi su takođe napomenuli da pretnja više nije daleko.

,,Ekstremni vremenski uslovi i prirodne katastrofe poslednjih meseci ponovo nam otkrivaju velikom snagom da klimatske promene nisu samo budući izazov, već trenutno i hitno pitanje preživljavanja”, navodi se u izjavi Franjinog nadbiskupa Džastina Welbija iz Anglikanske zajednice i istanbulskog ekumenskog patrijarha Bartolomeja I.

Ovo izjavom oni nastoje da daju osećaj važnosti predstojećem samitu UN-a o klimi, na kojem se očekuje da će sam Franjo prisustvovati. Konferencija, poznata kao COP26, zakazana je za početak novembra u Glasgowu u Škotskoj.

NultaTačka/Politico

 

O uredniku

Mario Bojić