Sve vesti Svet

SAGA NOVAK ĐOKOVIĆ SE NASTAVLJA! PRETNJE O DEPORTACIJE SE NASTAVLJAJU..

SAGA NOVAK ĐOKOVIĆ SE NASTAVLJA! PRETNJE O DEPORTACIJE SE NASTAVLJAJU..
Pisao Elena Vuk

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, odradio je drugi trening na „Rod Lejver“ areni, ali i dalje strepi zbog potencijalne deportacije koju može da mu izrekne ministar za imigraciju Aleks Hok.

Mediji u Australiji preneli su da je Đoković u utorak oko 15 časova bio na terenu „Rod Lejver“ arene, ali i da je on (trening) bio zatvoren za javnost, te predstavnici „sedme sile“ nisu imali šansu da ga vide.

Đoković je dan nakon što je pobedio na Federalnom sudu nastavio pripreme za Australijan open, a da i dalje ne zna konačnu odluku australijskih vlasti

Jedini koji još uvek može da spreči Đokovića da igra u Australiji je ministar za imigracije Aleks Hok, koji ima diskreciono pravo da ukinu vizu najboljem igraču sveta.

Najnovije informacije iz Australije govore da ministar Hok i dalje razmatra celu situaciju. Kako sada stvari stoje nikakvu odluku neće doneti danas, tako da se saga nastavlja.

 

Novinar portala „Ejdž“ preneo je da ministar za imigracije verovatno neće u utorak doneti odluku i da će se Novakov slučaj prebacati za sredu, što će biti tačno nedelju dana otkako je došao u Australiju.

Federalni sud u ponedeljak je odlučio da se Đokoviću vrati viza jer mu nije dato dovoljno vremena da dokaže da je imao valjano medicinsko izuzeće.

Odmah nakon toga pojavile su se informacije da Novaka hapse, da će ga deportovati, uprkos odluci suda, ali za sada nema ništa od toga i nadamo se da će tako ostati.

Nulta Tačka/SputnikNews