Sve vesti Svet

Šekler ponovo napao narod ali i Vladimira Putina

Šekler ponovo napao narod ali i Vladimira Putina

Jedan od najvećih krivaca za širenje panike za vreme korona histerije, veterinar Milanko Šekler izjavio je da korona “nije uopšte u fokusu izbornih tema i stranaka”, iako je navodno vakcinacija jedini način da se virus pobedi.

„Izgleda da ih to ne zanima zato što izgleda i jedne i druge podjednako zanimaju svi glasovi – i vakcinisanih i nevakcinisanih, pa daj da ne kažem nešto protiv nevakcinisanih jer treba i oni da me zaokruže. To je politizacija i to me nervira“, rekao je Šekler za RTS.

On je naveo da se situacija menja nabolje, ali da jedna stvar mora da bude jasna „pametnjakovićima koji se nisu vakcinisali“ – evropske zemlje koje ukidaju mere su prešle prag od oko 90 odsto vakcinisanih, dok je Srbija na 50 procenata.

“Mi bismo hteli da se ponašamo kao i svi oni, zaboravljajući da smo 50 odsto slabiji od njih i da nismo radili na našoj vakcinaciji. Imate situaciju da izbeglice koje odlaze iz Ukrajine u Rusiju prvo budu odvedene na punkt za vakcinaciju. Ljudi koji su izmučeni i gladni, a prvo što država misli jeste da ih zaštiti od moguće zaraze jer znaju da je virus i dalje jak, pogotovo za osobe sa slabijim imunim sistemom”, istakao je Šekler.

Pogledajte! U zaklučanom Šangaju roboti sprovode zakon: upozoravaju stanovništvo da ne izlaze iz kuća (VIDEO)

Naglašava da je to poruka “kvazipatriotskim organizacijama i profesionalnim Srbima” kojima su, kako kaže, usta puna budućnosti Srbije i koji, tvrdi, najčešće šire vesti kako je virus izmišljen, kako je to glupost i kako “Zapad uzima lovu”.

“Ja ih pitam kako je onda moguće da njihov omiljeni lik Putin naređuje da se svi vakcinišu, pa i izbeglice. Jedini put ka izlasku iz ove pandemije jeste vakcinacija”, naveo je Šekler ponovo šireći dezinformacije jer Putin i Rusija nisu uveli obaveznu vakcinaciju ni u jednom trenutku u toku korona histerije.

NultaTačka