Sve vesti Svet

SENATOR RAND PAUL UZVRAĆA YOUTUBE-U NAKON ŠTO JE CENZURISAN SA OVE PLATFORME: ,,OVO JE ZNAK ČASTI”

Američki Senator Rand Paul iz Kentakija juče je postao najnovija meta Youtube-a nakon što mu je ova platforma zabranila da emituje svoje video zapise na njoj jer je kako su naveli doveo u pitanje efikasnost zaštitnih maski protiv COVID-a 19.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

,,Znak časti” rekao je Paul u utorak, dodajući da su mu ,,levičarski kreteni” na Youtubeu zabranili sedmodnevni pristup jer je citirao dva recenzirama članka koji dovode u pitanje efikasnost maski od tkanine.

Paul je video objavio 3. avgusta, kao odgovor Youtube-u koji je cenzurisao njegov intervju za Newsmax u kojem je doveo u pitanje prekrivanje lica i još jednom prozvao glavnog medicinskog savetnika Bajdenove administracije, dr. Entonija Faučija zbog njegove uloge u finansiranju Instituta za virusologiju u Wuhanu, Kina.

Očni hirurg iz Kentakija izjavio je da su dezinformacije koje tvrde da su zaštitne maske dovoljne u sprečavanju virusa u stvari potencijalno smrtonosne dezinformacije te je kritikovao Youtube zbog gušenja slobode govora.

Platforma u vlasništvu Google-a odgovorila je brisanjem Paulovog video zapisa zbog ,,kršenja smernica zajednice”.

Paul je svoju zabranu otkrio u utorak u razgovoru sa novinarima, optužujući Big Tech da se ponaša kao ruka vlade u cenzurisanju govora čak i ustavom zaštićenog govora Senata.

,,Kao slobodarski nastrojen senator, mislim da privatne kompanije imaju pravo da me zabrane ako to žele, ali mislim da je to zaista protiv slobode govora, protiv napretka nauke, koji uključuje skepticizam i argumentaciju kako se došlo do istine”, rekao je Paul.

,,Svesni smo toga u našim sudskim sistemima da obe strane iznose činjenice i pitanja kako bi se u svakom slučaju došlo do istine, sa Big Techom se čuje samo jedna strana.”

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”