Sve vesti Svet

Senator Rend Pol: Amerika treba da bude zgrožena zbog pokušaja Faučija da prikrije svoju odgovornost

Senator Rend Pol: Amerika treba da bude zgrožena zbog pokušaja Faučija da prikrije svoju odgovornost

Pojavljujući se na Foks njuzu u sredu, senator Rend Pol kritikovao je Entonija Faučija zbog toga što je zauzeo podrazumevanu poziciju da pokušava da „prikrije“ svoje aktivnosti, uključujući potencijalno ohrabrivanje kompanija društvenih medija da cenzurišu medicinske informacije.

Nakon što je savezni sudija naredio objavljivanje mejlova koje je Fauči slao platformama društvenih medija u vezi sa onim što je on definisao kao „dezinformacije“, mnogi žele da znaju šta je Fauči tačno tražio od njih.

„Njegov odgovor nije bio da će to ispitati ili otkriti šta je urađeno. Njegov odgovor je bio, po zakonu, ne moramo da vam kažemo koje kompanije su nam dale koliko honorara i kojim naučnicima“, rekao je Pol o Faučiju, napominjući da bi mejlovi poslani šefovima društvenih medija mogli da otkriju načine cenzure.

„Mislim da bi cela Amerika trebalo da bude zgrožena što američki lekar, vodeći stručnjak za COVID u javnom zdravlju, ne želi da oda informacije, ne želi da otkrije svoju komunikaciju sa Big Tech-om“, rekao je Pol, dodajući da je Faučijev „modus operandi“ „prikrivanje“.

U okviru tužbe koju je pokrenuo republikanac iz Luizijane Džefri Landri, savezni sudija je presudio da Fauči i sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer moraju da objave svu relevantnu komunikaciju sa Big Tech-om u naredne tri nedelje.

Landri i državni tužilac Misurija Erik Šmit tvrdili su u početnom podnesku da su „pretili i nagovarali platforme društvenih medija godinama da cenzurišu gledišta i govornike koji nisu favorizovani od strane levice, visoki vladini zvaničnici u izvršnoj vlasti prešli su u fazu otvorenog dosluha sa platformama društvenih medija pod orvelovskom maskom zaustavljanja takozvanih „dezinformacija“.

Na drugom mestu tokom intervjua, senator Pol je prokomentarisao otkrića američkih vlasnika oružja da je FBI pritiskao Amerikance da potpišu formulare kojima se odriču svog prava na kupovinu, posedovanje i upotrebu vatrenog oružja.

Šta će se desiti ako i kada objave smrt Kraljice Elizabete- OPERACIJA LONDONSKI MOST

„Postoji određena ironija u tome da nekome kažete da morate biti mentalno kompetentni da biste potpisali ovu izjavu u kojoj se kaže da niste mentalno kompetentni da imate pištolj“, primetio je Pol, dodajući „Dakle, to bi mogla biti nedoumica ako dođe na sud. Kako neko ko je mentalno nesposoban da poseduje oružje može biti kompetentan da potpiše svoja prava na oružje“.

„Mislim da je ceo problem koji trenutno imamo to što postoji teret na FBI-u da dokaže američkoj javnosti da nisu pristrasni“, rekao je Pol, dodajući „Ovo seže u 2016. kada su koristili nalog stranih obaveštajnih službi da proganjaju Donalda Trampa i njegovu kampanju“.

„Nalog stranih obaveštajnih službi koji bi trebalo da se upotrebi na strancima u tajnom sudu korišćen je za progon velikog predsedničkog, znate, kandidata“, ponovio je senator.

Nulta Tačka/InfoWars