Sve vesti Svet

Sirijski ambasador: Kijev uz podršku Zapada dozvoljava teroristima prodor u Evropu

Sirijski ambasador: Kijev uz podršku Zapada dozvoljava teroristima prodor u Evropu

Sirijski ambasador u Rusiji Rijad Hadad upozorio je da Kijev akcijama, kao što je pozivanje stranih plaćenika u Ukrajinu, a uz podršku Zapada, dozvoljava teroristima da prodru u Evropu i daje im slobodu delovanja.

– Mora se znati o toj opasnosti koja preti i teži da Ukrajinu pretvori u veliki evropski Idlib, te da ona predstavlja ozbiljnu pretnju ruskoj, evropskoj, čak i svetskoj bezbednosti, izjavio je Hadad za Tass, komentarišući odluku ukrajinskih vlasti da formiraju Legiju stranaca.

Ambasador je istakao da se te snage, sa oružjem NATO-a u rukama, koriste za zadovoljenje političkih interesa zapadnih zemalja, a “još nisu u stanju da shvate opasnost koju takva praksa predstavljaju svetu i ljudskoj civilizaciji”.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski objavio je 27. februara odluku o formiranju u Ukrajini Legije stranaca teritorijalne odbrane, nakon čega je odlučio da uvede bezvizni režim za strance koji dolaze u zemlju da učestvuju u vojnim akcijama. Taj režim se ne odnosi na građane Rusije.

Tramp: Da li vam nedostajem?

Evo šta su sve pokušali da sakriju od VAS- Više od 1.200.000 hakera je u RATU a METE su SVI

Nulta Tačka/Novosti