Sve vesti Svet

ŠKOLAMA U POLJSKOJ rečeno da se spreme za potencijalnu NUKLEARNU KATASTROFU

ŠKOLAMA U POLJSKOJ rečeno da se spreme za potencijalnu NUKLEARNU KATASTROFU

Od nastavnika je zatraženo da učenicima u najgorem slučaju podele pilule protiv zračenja.

Od poljskih nastavnika zatraženo je da učenicima u hitnim slučajevima podele jodne pilule protiv zračenja. Lokalni zvaničnici kažu da se pripremaju za potencijalni nuklearni incident, dodajući da je takav scenario malo verovatan.

Marek Plesniar, šef Nacionalne asocijacije osoblja za upravljanje obrazovanjem (OSKKO), rekao je u petak listu Rzeczpospolita da su nastavnici dobili instrukcije da, u slučaju nužde, moraju da dele pilule kalijum jodida, koje pomažu u sprečavanju zračenja trovanja.

LUDILO! U Kaliforniji će uskoro biti dozvoljeno pretvaranje ljudskih ostataka u đubrivo

On je dodao da je nekima rečeno da će morati da distribuiraju pilule u roku od šest sati nakon upozorenja.

Portparol gradske skupštine Varšave Jakub Leduchovski rekao je za list da vlasti vrše pripreme za moguću nuklearnu pretnju. On je, međutim, naveo da je trenutno „rizik od radijacije minimalan“.

Poljska i Ukrajina dele granicu. Poljsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je u ponedeljak da su tablete kalijum jodida poslate regionalnim vatrogasnim službama nakon „medijskih izveštaja o borbama u blizini nuklearne elektrane Zaporožje“ na jugu Ukrajine.

Ruske trupe zauzele su najveću nuklearnu elektranu u Evropi ubrzo nakon što je Moskva pokrenula vojnu operaciju krajem februara. Moskva i Kijev su se od tada međusobno optuživali za granatiranje objekta, koji i dalje radi sa lokalnim osobljem.

Zvaničnici grada Energodara, koji je u blizini fabrike, saopštili su u utorak da je u granatiranju oštećen njen sistem hlađenja.

U duhu klimatske agende Bil Gejts u novom bizarnom videu promoviše genetski modifikovan kukuruz

Delovi Zaporoške oblasti pod ruskom kontrolom nalaze se među teritorijama na kojima se održava petodnevni referendum o pridruživanju Rusiji, koji je počeo u petak. Ukrajina i Zapad smatraju glasanje nezakonitim i rekli su da neće priznati rezultat.

NultaTačka/RT