Sve vesti Svet

ŠKOLSKI ODBOR SE IZVINJAVA ZBOG NASTAVNIKA KOJI LEPI MASKU ĐACIMA NA LICE

ŠKOLSKI ODBOR SE IZVINJAVA ZBOG NASTAVNIKA KOJI LEPI MASKU ĐACIMA NA LICE

Fotografija na kojoj se vidi kako nastavnik lepi platnenu masku za lice mladom učeniku koji sedi za svojim stolom izazvala je osudu roditelja i javno izvinjenje od strane šefa okružnog odbora direktora škola.

Incident se dogodio u srednjoj školi koja se nalazi u Lansdejlu u okrugu Montgomeri oko 30 milja severno od Filadelfije.

Čitajući izjavu na sastanku Upravnog odbora škole North Penn 20. januara 2022, predsednica Tina Stoll je rekla da je ponašanje nastavnika bilo „neprimereno“ i „izolovani incident“.

„Prvo i najvažnije, želela bih da uputim izvinjenje u ime okruga i upravnog odbora škole učeniku koji je bio uključen i njegovoj porodici.”

„Nisu tražili da dođe do ovog incidenta, niti zaslužuju negativnu pažnju koju je sve ovo donelo“, rekla je Stol. „Ovaj odbor može sa potpunim poverenjem izvestiti da je, nakon što je saznao za ovaj incident, okrug odmah preduzeo korake da ispita stvar i spreči da se dešavaju bilo kakve slične radnje u budućnosti.

RODITELJI OGORČENI ZBOG FOTOGRAFIJE NASTAVNIKA KOJI LEPI MASKU DETETU NA LICE

„Odgovornost je od najveće važnosti za ovaj odbor, kao i komunikacija i reagovanje sa porodicom učenika koji je uključen, njihov doprinos pomaže da se usmere akcije okruga i nećemo dozvoliti da društveni mediji utiču na činjenice utvrđene objektivnom istragom“, dodala je ona.

Stoll je rekla da su okružni zvaničnici „potpuno sarađivali“ sa lokalnim organima za sprovođenje zakona u istrazi incidenta sa maskom u srednjoj školi Penfild.

Fotografija je postavljena 17. januara na društvenim mrežama na kojoj se vidi nastavnik specijalnog obrazovanja koji koristi traku da pričvrsti masku na lice neidentifikovanog učenika. Slika je odmah postala viralna, što je navelo odbor da se pozabavi tim pitanjem na sastanku 20. januara.

„Iako je utvrđeno da se radi o izolovanom incidentu i da nema namere, radnje zaposlenog su neprihvatljive, bez obzira na kontekst.

„Odbor i administracija ovo vide kao ozbiljnu stvar i odbor je uveren da se administracija time bavi“, rekla je Stol.

„Budući da su sva kadrovska i studentska pitanja poverljiva, i zbog uloge u kojoj se od odbora može zahtevati da služi u pogledu nepristrasnosti i zakonskih prava studenata i zaposlenih, po zakonu smo obavezni da nećemo komentarisati niti davati bilo šta dalje, tj.informacije o ovom konkretnom incidentu.”

„Da bude jasno, radnje ovog zaposlenog su bile neprikladne“, rekla je ona.

Odbor je zatim naglas pročitao pismo dečakove majke, koja je rekla da nije data dozvola za postavljanje slike na internet.

„Kako je ovo evoluiralo je upravo ono što sam želela da izbegnem“, napisala je majka, opisujući loš publicitet kao „scenu iz moje najgore noćne more“.

VIRALAN VIDEO! MARIO ZNA RASTURA TEHNOKRATSKE PLANOVE

Tokom dela javnog razmatranja, jedan broj roditelja izjasnio se protiv postupka nastavnika i postupanja odbora u istrazi.

„Negativna pažnja je na vama“, rekla je Emili Džonson, koja veruje da nije reč o „izolovanom incidentu“.

„Ovo su vaše odluke. Ne razumem zašto ovo radite našoj deci“, rekla je Džonsonova.

„To je potpuno zlostavljanje dece“, rekao je drugi roditelj odboru. „Vi ste državni službenici. Sami sebi kopate grobove.”

Roditelji su takođe skrenuli pažnju na druga kontroverzna pitanja sa kojima se okrug suočava, uključujući pornografsku literaturu koja se nalazi u školskim bibliotekama, bele „šetnje sa privilegijama“ i okružni odbor koji ne shvata ozbiljno mišljenje roditelja.

„Ovde se ne radi o javnoj bezbednosti, već o kontroli“, rekao je drugi roditelj. „Radi se o kontroli umova naše dece.”

Yanni Lambros, koji je vlasnik kafića u Lansdaleu u Pensilvaniji, upitao je odbor: „Da li pratite nauku ili pratite priču?“

„Decu uče da su hodajući vektori smrti“, rekao je on. “Kada se završava?”

U septembru 2021., zamenski nastavnik u osnovnoj školi Reedom u Las Vegasu navodno je zalepio maske na lica učenika. Školski distrikt okruga Klark nazvao je to „izolovanim incidentom“.

Nulta Tačka/ZeroHedge