Region Sve vesti

SLOVENCI KOJI SE PROTIVE TIRANIJI I COVID PROPAGANDI UPALI U ZGRADU JAVNOG SERVISA SLOVENIJE! (VIDEO)

POD vođstvom Ladislava Trohe, vođe pokreta OPS (“Osvešteni građani Slovenije”), protiveći se merama za ograničavanje širena virusa, demonstranti su u petak oko 20:30 upali u studio informativnog programa slovenske javne televizije.

Ljudi koji se bore za slobodu izbora i protive se ujedno fašističkim merama okupili  su se kod zgrade RTV Slovenije, nakon čega je deo protestanata ušao u zgradu, ignorišući upozorenja zaštitara. Potom su upali i u studio iz kojeg se inače emituje Dnevnik slovenske javne televizije.

Video upada objavila je novinarka Barbara Vidmajer. Video pokazuje lidera OPS-a Trohu i njegove sledbenike u studiju informativnog programa.

Demonstranti su, pak, sve prenosili na Facebooku. Rekli su da su ušli u svoju kuću koja je okupirana, misleći na javnu televiziju. Ubrzo su se pojavili i kamermani koji su sve počeli da snimaju, no narod je zahtevao prenos uživo. Tražili su da se uživo obrate stanovnicima Slovenije.

U jednom trenutku u studio ulaze policajci koji intervenišu na goloruki narod. Stigla je i interventna policija. Deomnstranti su nasilno izbačeni iz zgrade televizije te su nastavili protest ispred zgrade.

Policijska uprava Ljubljana objavila je da su neki protestanti, koji su inače prisustvovali prijavljenom skupu, ušli u zgradu medijske kuće oko 20:30. “Nisu se držali naredbi zaštitara, što je dovelo do intervencije policijskih službenika koji su osiguravali javni red”, objašnjavaju u policiji, dodajući kako će protiv prekršitelja preduzeti mere u skladu sa zakonom.

VEČERAS OD 20h UŽIVO! SAZNAJTE SVE ONO ŠTO NISTE SMELI!