Sve vesti Svet

Slovenija legalizovala GEJ BRAKOVE uprkos činjenici da su Slovenci tri puta glasali protiv

Slovenija legalizovala GEJ BRAKOVE uprkos činjenici da su Slovenci tri puta glasali protiv

Ustavni sud Slovenije je legalizovao gej brakove i gej usvajanja uprkos tome što je stanovništvo zemlje glasalo protiv toga na tri odvojena nacionalna referenduma.

Zemlja je postala prva država bivšeg komunističkog istočnog bloka koja je legalizovala homoseksualne brakove, ali je to učinila uz potpuno kršenje demokratske volje naroda.

„Šest sudija je 8. jula glasalo za legalizaciju istopolnih brakova i usvajanja, dok je troje glasalo protiv“, prenosi Remix News.

„Većina je tvrdila da je zabrana istopolnih brakova neustavna. Kako prenosi Radio Frans, presuda je doneta nakon što su dva gej para podnela žalbe da ne mogu da se venčaju ili usvoje decu.

Slovenci su poslednji put odbacili gej brakove na nacionalnom referendumu 2015. godine, sa 60 odsto glasova protiv, što je treće takvo odbacivanje ovog pitanja.

Uprkos tome što većina stanovništva odbija legalizaciju homoseksualnih brakova, vlada će verovatno to sada ugraditi u zakon nakon sudske presude.

„Kada mađarska vlada uspostavi volju naroda i zabrani homoseksualne brakove i gej propagandu usmerenu na decu, njima se preti sankcijama i EU ih optužuje da su „protiv demokratije“ i „demokratskih normi“, ali kada vrhovni sud Slovenije nametne gej agendu svojim ljudima ne dobijaju ništa osim pohvala“, piše Kris Menahan.

Kao što smo ranije istakli, zakon koji je usvojila Narodna skupština Mađarske obezbedio je da seksualno obrazovanje u školama „ne sme da bude usmereno” na „promovisanje homoseksualizma” ili „promenu pola”, prema navodima vladajuće stranke Fides.

Zakon je takođe zabranio deci mlađoj od 18 godina prikazivanje materijala koji se odnosi na homoseksualnost ili transrodnost na televiziji, u filmovima ili u reklamama.

To je pokrenulo neizabranu Evropsku komisiju, koja je pokrenula dva postupka za kršenje zakona, dok su čelnici 17 najvećih zemalja EU reagovali pisanjem pisma u kojem tvrde da zakon predstavlja kršenje „osnovnih prava“.

Mađarska je odgovorila rekavši da EU nema nikakvog posla da se meša u to kako su mađarski roditelji odlučili da odgajaju svoju decu.

Nulta Tačka/InfoWars