Sve vesti Svet

Snage DNR ušle u Soledar i Artjomovsk, Ukrajinci u defanzivi

Snage DNR ušle u Soledar i Artjomovsk, Ukrajinci u defanzivi

U toku je 169. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini. Nastavljaju se borbe u području Bahmuta, Soledara, oko Severska. Ruska avijacija i raketne snage nastavljaju da gađa vojne objekte po celoj teritoriji Ukrajine.

U Soledar i Artjomovsk ušle su snage DNR.

U industrijskoj zoni vode se borbe, saopštio je portparol Narodne milicije DNR Eduard Basurin.

On je dodao da niko ne namerava da ulazi u Avdejevku. Snage DNR okružuju grad.
Pripadnici ukrajinskih snaga imaće izbor – ili da polože oružje ili da poginu, istakao je Basurin.

U Hersonu otkriven subverzivni analitički centar Kijeva

U Hersonu je otvoren subverzivni analitički centar kijevskog režima, saopštio je predstavnik bezbednosnih snaga Rusije.

Prema njegovim rečima, nakon razgovora sa bezbednosnim snagama jedan od lidera ove organizacije, šef sektora za regionalna istraživanja Aleksandar Maksimenko, pristao je da govori o nekim metodama suprotstavljanja integraciji na primeru Hersona.

On je rekao da je analitička grupa radila u gradu do kraja juna 2022. i pripremila dokumente za kancelariju Vladimira Zelenskog. U centru su delovali oficiri specijalnih službi, uključujući Spoljnu obaveštajnu službu Ukrajine.

Evo kako su “medicinari” sticali zvanje! Uhapšeni bivši rektor i dekan zbog izdavanja lažnih diploma lekara

„U našem centru se pojavila ideja da se napiše analitička beleška kabinetu predsednika o suzbijanju integracije Hersona u sastav Rusije. Napisao sam u ovom dokumentu šta je potrebno da bi trezor radio što duže, kako ne bi napuštali ljude i što duže finansirali službenike i sve one koji se ovde nalaze, kako bi se što više odložio proces integracije“, objasnio je Maksimenko.

Istovremeno je naveo da se u samim tekstovima konstatovalo da su ruske vlasti počele da isplaćuju penzije i plate državnim službenicima.

Maksimenko je takođe naglasio da je dobrovoljno pristao na saradnju sa ruskim snagama, predao sve informacije kojima raspolaže o radu centra i predao radnu dokumentaciju. Takođe je uverio da namerava da u najskorije vreme podnese zahtev za rusko državljanstvo.

PUTIN je Vučiću poslao jasnu poruku: Zlatanović u podkast Mario ZNA doneo ekskluzivne informacije (VIDEO)

Nulta Tačka/Sputnik