Sve vesti Tehnologija

SpaceX Ilona Maska zabrinut zbog lošeg uticaja 5G mreže na Starlink

SpaceX Ilona Maska zabrinut zbog lošeg uticaja 5G mreže na Starlink

I dok se na sav glas ćuti o 5G-u kao da više ne postoji opasnost od zračenja i da ćuti se sa razlogom SpaceX Ilona Maska diže uzbunu i to zbog mogućeg prekida rada njegovih internet usluga koje pruža kroz Starlink.

Nakon detaljne analize objavljene ove nedelje, SpaceX Ilona Maska je zaključio da 5G mobilne mreže koje se koriste u istom spektru od 12 GHz mogu da izazovu „štetne smetnje“ njegovoj internet usluzi Starlink.

TV provajder Dish se zalaže za proširenje svojih usluga na opseg od 12 GHz, za ​​koji SpaceX tvrdi da bi mogao da izazove potpune prekide za svoje američke korisnike u izuzetno preciznom „74% vremena“.

Kompanije su bile upletene u žestok spor pred Federalnom komisijom za komunikacije, pri čemu je Dish optužio SpaceX da nije odgovorio na svoje „stručne studije“ o 5G, a svemirska kompanije je navela da je TV kompanija podnela „namerno obmanjujuće izveštaje“.

I sad će neko da vam kaže da 5G nije štetan za životnu sredinu i sam život ali šteti mreži satelita i to u svemiru. Kako je to moguće?

NultaTačka