Sve vesti Svet

Sravnjeno sa zemljom groblje ruskih vojnika u Slovačkoj

Sravnjeno sa zemljom groblje ruskih vojnika u Slovačkoj

Po nalogu starešine sela Ladomirov, koje se nalazi na istoku Slovačke, sravnjeno je sa zemljom groblje gde su sahranjeni vojnici Ruske carske armije koji su poginuli u Slovačkoj tokom Pravog svetskog rata, rekao je Sputnjiku portparol ruske ambasade u Bratislavi Vitalij Žitnjuk.

„Tokom radne posete ruskog ambasadora u Slovačkoj Igora Bračikova istočnim regiona zemlje 13. septembra otkriveno je da su oskrnavljeni grobovi ruskih heroja koji počivaju u Ladomirovu. Kako se ispostavilo, pre dva meseca grobovi su sravnjeni sa zemljom buldožerom po nalogu seoskog starešine“, rekao je Žitnjuk.

Po njegovim rečima, groblje je svečano otvoreno pre osam godina, 13. septembra 2014. godine, nakon skupih restauratorskih radova koje je finansirala ruska ambasada.

Njujork Post: Fejsbuk špijunirao privatne poruke i podatke američkih korisnika i prijavljivao ih FBI-u

„Ambasada snažno osuđuje bogohulan korak koje predstavlja krivično delo u većini civilizovanih zemalja, te poziva slovačku stranu da se striktno pridržava odredbi međuvladinog sporazuma iz 1995. godine o grobovima poginulih vojnika i civilnih žrtava rata. Odgovarajuća nota je poslata slovačkom Ministarstvu spoljnih poslova“, rekao je Žitnjuk.

MARIO ZNA i Dr BORISLAV ANTONIJEVIĆ- VLAST i organizatori PRAJDA će poludeti zbog ovog videa

Nulta Tačka/Sputnik