Srbija Sve vesti

SRPSKI DIGITALNI KOVID SERTIFIKATI OD DANAS VAŽE U EU ALI NIKO VAM NEĆE REĆI DA TO NE VREDI UKOLIKO STE “PRIMILI KINEZA” ILI “RUSA”

Na sva usta mediji su pohrlili da prenesu vest kako je Evropska Unija počela da priznaje kovid sertifikate iz Srbije, ali onu najbitniju stavku kod toga šta to zaista spada pod kovid sertifikat i koje vakcine se računaju kao validne, “slučajno” su zanemarili.

Odluka Evropske komisije da je digitalni zeleni sertifikat Srbije podudaran sa digitalnim kovid sertifikatom EU danas stupa na snagu.

Jučerašnja odluka Komisije olakšaće proveru informacija o primljenim vakcinama, o preležanoj bolesti kovid-19 ili o PCR ili antigenskom testiranju, ali ne predstavlja putni dokument.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! DR BORISLAV ANTONIJEVIĆ I MARIO ZNA POKIDALI HISTERIČNU AGENDU!

Odluka ne znači da će srpski državljani, koji poseduju digitalni zeleni sertifikat, automatski moći da uđu u sve zemlje Unije, pošto ona ne menja stav pojedinačnih članica EU o tome koje vakcine priznaju.

Većina članica EU i dalje ne priznaje ruske i kineske vakcine protiv koronavirusa, zbog čega nosioci srpskog sertifikata i dalje moraju da proveravaju da li ispunjavaju konkretne uslove za ulazak u određenu državu EU.

Države članice EU postavljaju različite uslove i kada je reč o priznavanju vakcina i po pitanju potvrde o preležanoj bolesti. Pregled ograničenja po državama dostupan je na sajtu https://www.schengenvisainfo.com/news/these-are-the-eu-countries-that-permit-entry-for-those-vaccinated-with-sinopharm/ 

NultaTačka