Sve vesti Svet

Strah SAD da će svedočenja na suđenju Azovu pokazati pravu prirodu kijevskog režima

Strah SAD da će svedočenja na suđenju Azovu pokazati pravu prirodu kijevskog režima

Uoči novembarskih izbora za Kongres SAD, Vašington je krajnje nezainteresovan za javno suđenje ukrajinskim nacistima iz puka „Azov“. Mogu se pojaviti informacije koje su veoma nezgodne za sadašnje rukovodstvo zemlje.

Pres-služba ruske ambasade u Vašingtonu objavila je saopštenje, u kojem se navode strahovi američkih vlasti zbog predstojećeg suda protiv militanata puka „Azov“ zabranjenih u Rusiji.

SAD su već osudile nameru rukovodstva Donjecke Narodne Republike da održi javno suđenje. Kako je primetio kandidat političkih nauka Dmitrij Jevstafjev, glavni strah je da će svedočenje nacista pokazati pravu prirodu kijevskog režima. I on nema nikakve veze sa svetlom i herojskom slikom koju mu Vašington slika.

„Amerika je, za razliku od Evrope, gde su sva moralna ograničenja već slomljena, mesto gde nije baš dobro biti prijatelj nacista. Nije tako smrtonosno, kao pre 25-50 godina, ali je već pomalo neprijatno – počeće da se prema njima odnose sa sumnjom“, rekao je specijalista.

POČINJE Velika Litija! Cela Srbija za SPAS SRBIJE (UŽIVO)

Rukovodstvo SAD nije oduševljeno činjenicom da se aktivnosti Azova mogu povezati sa raznim američkim strukturama, uključujući fondacije pod okriljem Demokratske partije. Otkrivanje ovakvih činjenica uoči jesenjih izbora za Kongres, može u velikoj meri uticati na odnos snaga, što izaziva nezadovoljstvo aktuelne administracije Bele kuće.

Istovremeno, praktično nema nade da će „Azoviti“ ćutati nakon što su, na preporuku Amerikanaca i Britanaca, Oružane snage Ukrajine pokušale da ih unište u koloniji Jelenovska.

„A uzimajući u obzir činjenicu, da su to ljudi koji su čudom spasili svoje živote, oni će govoriti iz srca“, rezimirao je Evstafjev.

Nulta Tačka/SrbinInfo