Sve vesti Svet

SUD DONEO ZVANIČNU ODLUKU! FACEBOOK ODGOVORAN ZBOG TRGOVANJA DEČIJIM ROBLJEM!

SUD DONEO ZVANIČNU ODLUKU! FACEBOOK ODGOVORAN ZBOG TRGOVANJA DEČIJIM ROBLJEM!

U presudi se navodi du su maloletne žrtve iskorišćavane putem sistema poruka ove platforme, s tim što Facebook ne samo da je na svojoj web stranici puštao i dozvoljavao trgovce belim robljem da opstaji i da se šire već je navodno i profitirao od njihovih ilegalnih aktivnosti.

NULTA TAČKA NA TELEGRAMU! PRONAĐITE NAS TAMO GDE NEMA CENZURE! BUDITE DEO SLOBODNE BUDUĆNOSTI

Vrhovni sud Teksasa presudio je u petak da ukoliko trgovci robljem i pedofili koriste Facebook da bi “lovili” decu, kompanija se može smatrati odgovornom, napominjući da ova platforma nije “ničija zemlja bez zakona”.

Odluka je donesena nakon tri tužbe pokrenute u Hjustonu koje uključuju maloletne žrtve trgovine ljudima koje su svoje nasilne makroe upoznale na Facebooku. Oni su tužili ovu platformu zbog nemara i odgovornosti, rekavši da kalifornijski gigant nije uspeo da spreči trgovinu seksom i belim robljem na svojoj internet platformi. Uz to, u tu žbama se kaže da je Facebook zapravo profitirao od seksualnog iskorištavanja žrtava trgovine ljudima.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! GOST JE BIO ARHIMANDRIT NIKODIM BOGOSAVLJEVIĆ!

Pravni tim Facebooka tvrdi da je zaštićen tačkom zakona 230 Zakona o pristojnosti komunikacija koji kaže da internet platforme nisu odgovorne za sadržaj treće strane otpremljen na njihovim web lokacija,a

“Jedno je držanje internet platforme odgovornom za reči ili postupke svojih korisnika, a savezni presedan jedinstveno nalaže da to tačka 230 ne dozvoljava,” utvrdio je sud. “Držati internet platforme odgovornim za svoja nedela sasvim je druga stvar. Posebno kada je reč o trgovini ljudima”

Američki Kongres nedavno je revidirao tačku 230 tako da američke države sada mogu da zaštite svoje stanovnike od internet preduzeća koja se bave trgovinom ljudima bilo direktnim delovanjem ili prećutnim odobravanje, bez obzira radili to namerno ili ne.

Ranije ovog meseca istraga koju je otvorio neprofitni Projekat Tehnološke transparentnosti otkrio je da nekoliko Facebook profila i grupa javno plasiraju ilegalne prelaze granice između SAD-a i Meksika, uključujući i cene mapa, rute, opcije popusta pa čak i video zapise.

U toku Trampove administracije, GOP je pojačao kritikovanje Bih Tech firmi, a posebn tačke 230, za koju smatraju da nepravedno omogućava i omogućavala je demokratama da vrše političku dominaciju na društvenim mrežama, sprovodeći cenzuru bez odgovornosti.

Trump je nedavno pozvao druge države da slijede primjer Nigerije i potpuno zabrane Facebook i Twitter jer “ne dopuštaju slobodan i otvoren govor”.

TRAMP UDARIO NA BIG TECH KAKO JE I REKAO! Evo šta je uradio!

Tramp je nedavno pozvao druge države da slede primer Nigerije i potpuno zabrane Facebook i Twitter jer zabranjuju slobodu govora”.

NULTA TAČKA NA TELEGRAMU! PRONAĐITE NAS TAMO GDE NEMA CENZURE! BUDITE DEO SLOBODNE BUDUĆNOSTI