Sve vesti Svet

Sudski zapisnici pokazuju da su Trudoovi nalozi za sprovođenje COVID-19 ograničenja zasnovani na politici, a ne na nauci

Sudski zapisnici pokazuju da Trudoovi nalozi za sprovođenje COVID-19 ograničenja su zasnovani na politici, a ne na nauci

Mnogi su od početka znali da se politika kanadskog premijera Džastina Trudoa o COVID-19 prečesto odnosila na politiku, a ne na nauku. Sada, zahvaljujući tužbi kojom se osporava njegov zahtev da svako ko putuje avionom bude vakcinisan, postoji dokaz za to.

Velika tužba je objavila dokumente koji pokazuju da su se državni zdravstveni zvaničnici trudili da pronađu bilo kakvo opravdanje za obaveznu vakcinaciju protiv COVID-19 za putovanja koja je ranije stupila na snagu.

Dokumenti takođe pokazuju da glavni lekar koji je odobrio upotrebu vakcina protiv COVID-19 nije konsultovan o tome da li će takvi nalozi uopšte biti efikasni.

Ali to nije jedino šokantno svedočenje koje je proizašlo iz tužbe.

Aaron McCrorie, pomoćnik ministra za bezbednost u Kanadskom transportu, poslao je e-poštu ljudima u Health Canada u oktobru 2021., samo nekoliko nedelja pre nego što je nalog za putovanja stupio na snagu, tražeći bilo šta što bi podržalo ovu politiku.

„U meri u kojoj postoje ažurirani podaci ili kada budu postojali jasniji dokazi o bezbednosnoj koristi vakcinacije za korisnike ili druge zainteresovane strane u transportnom sistemu, bilo bi od pomoći da se pomogne Transport Canada da podrži ove mere“, napisao je Mekrori.

Marketi u Francuskoj uveli ograničenje na kupovinu senfa zbog “klimatskih promena”

Ponovo se javio nekoliko dana kasnije rekavši: „biće mi potrebno nešto prilično brzo”. Jedini odgovor koji je dobio, prema sudskom zapisniku, je skup tema za razgovor o opštim prednostima vakcinacije.

Nije da savezna vlada nije gledala studije kako bi pokušala da pronađe vezu između stopa vakcinacije protiv COVID-19 i putovanja, samo podaci nisu podržali njihovu politiku.

Dr Lisa Waddell, epidemiolog iz Agencije za javno zdravlje Kanade bila je jedan od svedoka. Ona je takođe autor velike studije koja je pokazala malo prenosa u avionima.

Zaista, čak se i Trudoova vlada javno protivila bilo kakvom nalogu za obaveznu vakcinaciju protiv COVID-19 mesecima pre njihove iznenadne promene stava u avgustu 2021. Pre obrta, sam Trudo je takve politike opisao kao „ekstremne mere koje bi mogle da izazovu prave podele u zajednici i zemlji“ i rekao je u intervjuima da Kanada tako ne funkcioniše.

Večeras se gasi televizor- Mario ZNA uživo od 20:30h i najnovije zabranjene informacije (Youtube)

Nulta Tačka/TorontoSun