Sve vesti Svet

ŠVAJCARSKA POLICIJA PRETI DA ĆE PRESTATI DA SPROVODI ,,COVID PRAVILA” ZBOG UGROŽAVANJA LJUDSKIH PRAVA

Švajcafrska policija zapretila je da će prestati da sprovodi COVID 19 pravila zbog straha da mere nesrazmerno ugrožavaju osnovna ljudska prava.

Grupa koja predstavlja policajce u ovoj alpskoj zemlji napisala je pismo Švajcarskoj federaciji policajaca (FSFP) upozoravajući na potencijalnu neposlušnost unutar snaga zbog sprovođenja drakonskih zakona.

PONOVO ĆE UDARITI NA UGOSTITELJE! DR BRANISLAV TIODOROVIĆ OTKRIO KO JE PRVI NA LISTI ZA ZATVARANJA KOJA SLEDE

,,Ako bi mere bile u suprotnosti s opštim mišljenjem stanovništva, nesrazmerno ograničavajući njihova temeljna prava, mnogi policajci više ne bi bili voljni da ih primenjuju”, napisala je grupa u pismu.

Ovo pismo je pozitivno prihvaćeno kod javnosti dok je FSFP pokušao da ga odbaci tvrdeći da predstavlja samo mali broj policajaca.

Adrian Gaugler iz Konferencije načelnika kantonalne policije otišao je dalje, zapretivši policajcima sa sankcijama ukoliko odbiju da sprovode mere.

VEČERAS OD 20h MARIO ZNA UŽIVO! OVO SE NE PROPUŠTA!

,,Službeni koji odbije da primenjuje zakon može se suočiti sa kaznom”, rekao je Gaugler.

,,Policija koja odbija da primeni mere donešene zbog koronavirusa nije svojstvena samo Švajcarskoj”, piše Chris Tomlinson.

,,Ranije ove godine, policija u kanadskoj provinciji Ontario odbacila je nova ovlašćenja koja je dala pokrajinska vlada a koja bi im omogućila da zaustave svakog vozača ili pešaka i zahtevaju informacije o tome gde ko živi i zašto nisu kod kuće.”

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”