Sve vesti Svet

Švedske demokrate: Zabraniti ulaz svim izbeglicama osim Ukrajincima

Švedske demokrate: Zabraniti ulaz svim izbeglicama osim Ukrajincima

Desničarska populistička partija Švedske demokrate predložila je da svim izbeglicama, osim Ukrajincima, treba privremeno zabraniti ulazak u skandinavsku zemlju kako bi se dao prioritet onima kojima je hitna pomoć potrebna.

Milioni ratnih izbeglica slivaju se preko granice u druge evropske zemlje nakon ruske intervencije.

Ali to ne znači da priliv migranata koji već dolaze na kontinent iz severne Afrike ili sa Bliskog istoka, jenjava.

Lider Švedskih demokrata Jimmie Akesson je stoga pozvao na pauzu po svim drugim zahtevima za azil.

„Sve ostale migracije u vezi sa azilom — i celokupna kvota koju imamo u sistemu izbeglica — ići će Ukrajincima“, rekao je Akeson za švedski list Afonbladet.

Akeson kaže da bi Švedska trebalo da posveti svoju izbegličku kvotu Ukrajincima jer su oni Evropljani i „u mnogim aspektima kulturno blisko povezani građani u izuzetno ozbiljnoj situaciji koja je zadesila naš kontinent“.

Takođe je primetio kako je Švedska bila primorana da primi više izbeglica iz drugih delova sveta i iscrpila kapacitete zemlje za azil.

Zelenski: Ništa od članstva u NATO, došlo je vreme da priznamo

„Ne mogu da kažem koliki je kapacitet danas. Naš kapacitet je nizak i možda nećemo moći da preuzmemo celu potencijalnu kvotu izbeglica jer smo ranije uzimali mnogo veći udeo, što je stvorilo probleme koje imamo“, prokomentarisao je Akeson.

Švedska je imala ogromne probleme sa migrantima iz Afrike i sa Bliskog istoka, sa nasilnim kriminalom, seksualnim napadima i terorizmom koji su učestali tokom poslednje decenije.

Kao što smo ranije istakli, studija je pokazala da je ta skandinavska zemlja od jedne od najbezbednijih zemalja u Evropi pre 20 godina postala druga najopasnija.

U 2019. godini, mediji su bili primorani da priznaju da je alarmantan broj napada granatama i eksplozija u Švedskoj predstavljao „nacionalnu vanrednu situaciju”.

„Ako uvezete ratne zone, postanete ratna zona. Ovo nije komplikovano“, prokomentarisao je jedan korisnik na Tviteru.

MARIO ZNA UŽIVO PONOVO SA GLEDAOCIMA! NA KANALU NULTA TAČKA!

Nulta Tačka/InfoWars