Sve vesti Svet

Svetski ekonomski forum objavio tekst o TEHNOLOGIJI NADZORA za praćenje ličnih emisija ugljenika

Svetski ekonomski forum objavio tekst o TEHNOLOGIJI NADZORA za praćenje ličnih emisija ugljenika

Svetski ekonomski forum (WEF) objavljuje ideje o još jednom razlogu ili izgovoru za primenu više tehnologije za nadzor: ovog puta su to klimatske promene, a posebno praćenje emisija ugljenika – na individualnom nivou.

Ovo se generalno naziva „Moje ugljenične inicijative“, a prema postu na veb stranici grupe, koji je napisao direktor Misije pametnih gradova Indije Ministarstva za stambena i urbana pitanja, sve se radi o „inkluzivnosti građana“ u smanjenju emisija ugljenika u urbana područja.

Međutim, „Moj ugljenik“ i ono što je nazvano „programi ličnog dodatka“ očigledno nisu bili uspešni, iako je pritisak bio tu godinama; ali sada, sa tehnologijom praćenja i nadzora koja nastavlja da se, tehnički govoreći, poboljšava i postaje sve prisutnija, ideja je da počnemo da ih dovodimo u priču o klimatskim promenama.

A pošto je udeo emisija koji se pripisuje pojedincima u gradovima 40%, predlog je da se pozabave onim stvarima za koje WEF i njegove kohorte sada identifikuju da stoje na putu ukorenjivanja programa ličnih dodataka: društveni i politički otpor, nedostatak svesti i „poštenih mehanizama“ za praćenje pojedinačnih emisija.

Prostitucija u Češkoj “cveta” – Makroi regrutuju UKRAJINKE

Post, koji kaže da su to stavovi „samo autora, a ne Svetskog ekonomskog foruma“, vidi „poboljšani“ svet ne samo kada je u pitanju tehnologija, već i društvo, i pominje katastrofalna ograničenja pandemije u pozitivnom tonu , kao dokaz da se milijarde ljudi mogu efikasno obučiti da pokažu „individualnu društvenu odgovornost“.

Dobri stari Covid je bio test za to. „Ogroman broj nezamislivih ograničenja za javno zdravlje usvojile su milijarde građana širom sveta“, sa odobravanjem se kaže na blogu WEF-a.

Implikacija je da će milijarde sada verovatnije prihvatiti ograničenja u pogledu svog načina života u drugim kontekstima. Zatim, tu su tehnologija, „AI“, blockchain, digitalizacija, „pametni dom“ uređaji – svi korisni u unapređenju ove specifične distopijske agende.

A plan je da se koristi tehnologija nadzora za detaljno praćenje ličnih emisija ugljenika, zajedno sa davanjem „individualnih saveta o nižim emisijama ugljenika i etičkim izborima za potrošnju proizvoda i usluga“.

Dalje, trebalo bi povećati troškove za aktivnosti i robu „sa intenzivnim unosom ugljenika“, dok bi se ponudili ekonomski podsticaji za smanjenje potražnje – drugi način da se kaže, „sistem socijalnih kredita za niske emisije ugljenika“.

A onda se preporučuje i stvaranje novih društvenih normi. Ovo bi nametnulo novu definiciju šta je „pravičan udeo“ ličnih emisija i postavilo bi „prihvatljive nivoe“ ličnih emisija.

Nulta Tačka/ReclaimTheNet