Sve vesti Svet

Prostitucija u Češkoj “cveta” – Makroi regrutuju UKRAJINKE

Prostitucija u Češkoj "cveta" - Makroi regrutuju UKRAJINKE

Makroi u Češkoj mame ukrajinske žene izbeglice na prostituciju, a neke su čak i „ regrutovane “ na granicama, izvestio je češki list Lidovki ranije ovog meseca, pozivajući se na lokalne grupe za pomoć seksualnim radnicima.

„ Najčešće se bave seksom zbog finansijskih poteškoća “, rekla je Zdenka Pekharova, koordinatorka grupe za zastupanje Udruženja za zaštitu žena, objašnjavajući da je njena organizacija obaveštena o sumnjivim oglasima na erotskim sajtovima koji reklamiraju Ukrajinke. za četvrtinu cene domaćih devojaka. Organizacija je ranije izvestila da su neke žene čak „ regrutovane ” za prostituciju na granici.

Iako policija nije mogla da potvrdi da je počinjeno bilo kakvo krivično delo, Pekharova insistira da su Ukrajinke žrtve makroa, a nedavno je podnela još jedan izveštaj policiji nakon što je pronašla još sumnjivih oglasa.

Dostavljači uskoro bez posla! Upoznajte NOVO autonomno vozilo za dostavu koje je već na ulicama (VIDEO)

Svodnici su posebno ciljali mlade majke, rekla je Pekharova, smatrajući ih „ bezbednijim “. Oko 60% klijenata kojima pomažu kolege zagovornici seksualnih radnica Zadovoljstvo bez rizika su majke, pre svega samohrane majke.

Mnoge od ovih majki žure da pobegnu od nasilja kod kuće ne shvatajući u potpunosti koliko će im novca trebati da prežive kada napuste Ukrajinu. „ U svakoj krizi postoje ljudi koji žele da iskoriste ovu situaciju “, rekao je portparol „Zadovoljstva bez rizika“ Pavel Ubrankovič za Lidovki.

„ Kada se nađete u stranoj zemlji, ne poznajete njen društveni sistem, dobijate malo posla, učinićete sve da brinete o svojoj porodici “, rekao je on.

Portparol policije je potvrdio da „ relevantni stručnjaci “ i dalje istražuju optužbe, čak i ako pojedinačni oglasi nisu proglašeni krivičnim.

Zadovoljstvo bez rizika je otkrilo da se novopridošle Ukrajinke prvenstveno bave svojim zanatima u regionima Ustecki, Karlovim Varima i Južnoj Bohemiji. Neke od njih su možda bile prostitutke u svojoj zemlji, a njihovo prisustvo će se smatrati pretnjom lokalnim prostitutkama, što će na kraju izvući novac iz džepova obe grupe.

U Češkoj je zaposleno između 10.000 i 13.000 seksualnih radnica.

NultaTačka