Sve vesti Svet

Svetski ekonomski forum prekinuo saradnju sa Rusijom zbog njene vojne intervencije u Ukrajini

Svetski ekonomski forum prekinuo saradnju sa Rusijom zbog njene vojne intervencije u Ukrajini

Svetski ekonomski forum u Davosu, u Švajcarskoj, privremeno je prekinuo veze sa Rusijom nakon vojne intervencije Vladimira Putina u Ukrajini.

Ne sarađujemo ni sa jednom osobom pod sankcijama i zamrznuli smo sve odnose sa ruskim entitetima – rekla je portparolka WEF-a Amanda Ruso za Politico.

WEF je takođe prekinuo veze sa istraživačkim centrom u Moskvi i savetodavnim savetom na čelu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Organizacija je dodala da će i dalje nastojati da premosti veze između Rusije i Ukrajine.

Politico je objavio:

Gorila od 800 funti iz elitnog globalnog konferencijskog kruga decenijama je hodala po konopcu kada je u pitanju Rusija: uživajući u pažnji Kremlja dok se zgrožava nad oligarhskim ludorijama.

Uspon globalnog fašizma i kraj sveta kakvog ga poznajemo

Osnivač Foruma, Klaus Švab, ponosi se time što je svoj godišnji sastanak u Davosu učinio otvorenim za sve koji dolaze, uključujući i lični odnos sa Putinom iz ranih 1990-ih.

Između 2007. i 2021. godine Putin i njegov prethodnik Dmitrij Medvedev su se pet puta obraćali WEF-u, a Putin je odbio poziv da govori u januaru 2015. godine nakon invazije na Krim.

Izolacija Rusije se pooštrava otkako je ta zemlja izvršila vojnu intervenciju u Ukrajini, od ekonomskih sankcija do korporacija koje direktno bojkotuju zemlju. Ove nedelje, Coca-Cola, McDonald's, Starbucks i PepsiCo. svi su najavili da će privremeno prekinuti poslovanje u Rusiji…

Nulta Tačka/InfoWars