Sve vesti Svet

Svetski savet za zdravlje kritikuje Sporazum SZO o pandemiji: Pretnja suverenitetu i neotuđivim pravima

Svetski savet za zdravlje kritikuje Sporazum SZO o pandemiji: Pretnja suverenitetu i neotuđivim pravima
Pisao Elena Vuk

Koalicija lekara, naučnika, advokata i organizacija koje se zalažu za građanska prava poznata kao Svetski savet za zdravlje (WCH) osudila je sporazum Svetske zdravstvene organizacije (SZO) o pandemiji kao „hvatanje moći“ u oštrom otvorenom pismu.

Svetska zdravstvena skupština SZO se složila prošlog decembra tokom posebne sednice da se uspostavi „međuvladino pregovaračko telo (INB) za izradu i pregovaranje o konvenciji, sporazumu ili drugom međunarodnom instrumentu SZO o prevenciji i odgovoru na pandemiju“.

WCH je tvrdio da SZO, s obzirom na brojne neuspehe tokom pandemije COVID-19 i njeno delovanje van demokratskih procesa, „ne može dozvoliti da kontroliše svetsku zdravstvenu agendu, niti da sprovodi biološki nadzor“.

Iz pisma WCH:

Predloženi sporazum SZO je nepotreban i predstavlja pretnju suverenitetu i neotuđivim pravima. Povećava zagušujuću moć SZO da proglasi neopravdane pandemije, uvede dehumanizujuću blokadu i sprovede skupe, nebezbedne i neefikasne tretmane protiv volje ljudi.

WCH veruje da ljudi imaju pravo da učestvuju u bilo kom sporazumu koji utiče na njihove živote, sredstva za život i dobrobit. Međutim, SZO se nije uključila u proces učešća javnosti, što je dokaz da je njen prioritet preuzimanje veće moći za sebe i svoje korporativne saučesnike, nego da služi interesima ljudi. Bez nepristrasnog demokratskog procesa, svaki sporazum SZO, koji deluje preko Ujedinjenih nacija, biće nezakonit, nelegitiman i nevažeći.

Istorijski gledano, rukovodstvo SZO je izneverilo ljude. Među mnogim primerima, odobrila je štetnu vakcinu protiv H1N1 (svinjskog gripa) za kontroverzno proglašenu pandemiju. Jednako tako, SZO je podbacila tokom poglavlja o Covid-19 jer je podstakla blokade, potisnula rane preventivne tretmane i preporučila intervencije proizvoda za koje se pokazalo da nisu ni bezbedne ni efikasne.

WCH je takođe istakao da veliki deo programa SZO za pandemiju, kao što je distribucija vakcina, upravljana privatnim interesima kao što je GAVI institut koji finansira Bil Gejts.

SZO se ne može dozvoliti da kontroliše svetsku zdravstvenu agendu, niti da sprovodi bionadzor. Iako prima sredstva iz javnih izvora koji pripadaju narodu, uhvaćen je u stalnom sukobu interesa jer takođe prima značajna sredstva od privatnih interesa koji koriste svoje doprinose da utiču i profitiraju od odluka i obaveza SZO. Na primer, Gejts fondacija i savez za promociju vakcina GAVI koju finansira Gejts, doprinose preko milijardu dolara godišnje.

WCH je ponovo potvrdio svoju posvećenost razotkrivanju „zloupotrebe moći“ SZO i obezbedio resurse za obrazovanje javnosti o njihovim Bogom datim pravima i telesnoj autonomiji.

SZO treba da ratifikuje svoj sporazum o pandemiji 2024. na 77. Svetskoj zdravstvenoj skupštini.

Wch Open Letter on Who Pand… by Jamie White

Nulta Tačka/InfoWars