Sve vesti Svet

SZO “pomno” prati tok nove misteriozne bolesti registrovane u Argentini- zabeležena 3 smrtna slučaja

SZO "pomno" prati tok nove misteriozne bolesti registrovane u Argentini- zabeležena 3 smrtna slučaja

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) kada nema šta da radi izmisli “posao” te kako tvrde iz ove organizacije ona pomno prati tok i razvoj argentinske misteriozne bolesti, do sada je zabeleženo nekoliko slučajeva upale pluća nepoznatog porekla i tri smrtna slučaja koja se povezuju sa ovom neindentifikovanom zarazom.

Deset slučajeva dovodi se u vezu sa privatnom klinikom u gradu San Migel de Tukuman na severozapadu Argentine, saopštila je Panamerička zdravstvena organizacija, regionalna kancelarija SZO.

Svi testovi na poznate respiratorne viruse i druge viralne, baketrijske i gljivične agense su negativni, a nadležni odbacuju mogućnost kovida, navodi se u saopštenju.

Kanada donela novu preporuku: Vakcine protiv COVID-a 19 primaju se na svaka 3 MESECA

Stručnjak za zarazne plućne bolesti sa Univerziteta u Minesoti Majkl Osterhom smatra da bi uzrok bolesti moglo da bude nešto što su pacijenti udahnuli, pošto su pluća obolelih u velikoj meri zahvaćena infekcijom.

Prema njegovim rečima, „misteriozne bolesti“ ponekad se dogode, i najčešće se objašnjavaju lokalnim uzrocima koji uglavnom nemaju pandemijske implikacije, dok SZO ima tendenciju da je uvek prisutan kada je neka neidentifikovana zaraza u pitanju.

NultaTačka