Srbija Sve vesti

TIODOROVIĆ POZIVA NA ZAOŠTRAVANJE KONTROLE MERA! NAKAČIO SE NA UGOSTITELJE!

Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemiije korona virusa Branislav Tiodorović ocenio je da je epidemiološka situacija u Srbiji nepovoljna i da je zadnji čas da se zaoštri kontrola mera protiv korone.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

„Ne moramo još uvek da uvodimo mere u smislu zatvaranja određenih objekata, skraćivanja radnog vremena, mislim da smo daleko od toga“, rekao je Tiodorović za današnji Blic i dodao da se zalaže za selektivan pristup kad je u pitanju rad objekata.

Dodao je da je kod škola taj selektivan pristup u radu postignut, i primenjuju se tri modela koja zavise od epidemiloške situacije, a zauzeo se i da to isto bude za rad u ugostiteljstvu, turizmu, invent industriji i ostalim oblastima.

„Lokalne samouprave treba da kontrolišu mere, putem komunalne inspekcije, komunalne milicije, uveliko treba kod stanovništva da sprovode nadzor i edukaciju – za korišćenje mera, da pokušaju da vrate u kontrolisano stanje“, rekao je Tiodorović.

JAPANCI U VAKCINAMA PRONAŠLI CRNU SUPSTANCU! NA OKINAVI POTPUNO OBUSTAVLJENA VAKCINACIJA ,,MODERNOM” SAMO NEKOLIKO DANA NAKON OBUSTAVLJANJA NABAVKE

On je rekao da se za festivale, skupove, pozorišta ili muzičke svečanosti postoji odborenje Kriznog štaba za borbu protiv korone, uz poštovanje protivepidemijskih mera i da se to „sprovodi uglavnom dobro“.

„Ali zato, niko od organizatora koncerata estradnih umetnica i umetnika, niko nije tražio niti saglasnost niti poštuje mere. To se organizuje sa neograničenim brojem gostiju i nikakve mere se ne koriste“, upozorio je Tiodorović i kao primer toga naveo „utakmicu od pre nekoliko dana“.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

NultaTačka/Beta