Sve vesti Svet

TOKIO OTVARA NOVI KONCEPT ZA IZOLACIJU ZARAŽENIH PACIJENATA U PREVODU KOVID LOGOR

TOKIO OTVARA NOVI KONCEPT ZA IZOLACIJU ZARAŽENIH PACIJENATA U PREVODU KOVID LOGOR
Pisao Elena Vuk

Metropolitanska vlada Tokija otvoriće 25. januara ustanovu povezanu s Olimpijskim igrama koja je redizajnirana kako bi se udobno smestili asimptomatski pacijenati sa COVID-om 19 i sprečilo se navodono širenje virusa. 

Tokyo Sports Square u Chiyoda Ward ima 350 pregrađenih soba svaka sa krevetom, TV-om i radnim stolom. Objekat takođe ima zajednički prostor sa velikim TV ekranom i delom za elektronske knjige, kao i salu za vežbanje i zvučno izolovane kabine za telefonske pozive ili video konferencije.

Robot za nadzor će patrolirati objektom. Doktori će tamo boraviti tokom dana, a medicinske sestre će biti dostupne 24 sata dnevno.

Ustanova je namenjena pružanju normalnog životnog okruženja i privlačenju asimptomatskih pacijenata koji bi se možda najradije oporavljali kod kuće, ali tamo predstavljaju rizik za članove svoje porodice.

“Ova ustanova je jedan od modela  koji nam, kroz različite mere i napore, omogućavaju da osiguramo prostore u kojima se pacijenti mogu osećati sigurno i udobno”, rekla je guvernerka Tokija Yuriko Koike tokom posete novom konceptualnom objektu 23. januara. ”

Volela bih da ljudi (ostanu ovde) izbegnu zarazu članova porodice, uključujući decu i starije osobe.

Ona je rekla da će gradska vlada početkom februara otvoriti još jedan sličan objekat, sa oko 650 kreveta, u gradu Tachikawa.

Metropolitanska vlada trenutno upravlja sa 4.760 soba u hotelima ili drugim smeštajnim objektima za pacijente bez simptoma ili sa blagim simptomima.

Oko 2.700 pacijenata se sada oporavlja u izolaciji u tim sobama.

Ali slučajevi zaraze vrtoglavo rastu, a mnogi novi pacijenti su odbili ostati u takvim smeštajima. Broj pacijenata koji se oporavljaju kod kuće u glavnom gradu dostigao je 24.000.

Jer zašto bi potpuno(“bolesni ljudi” – bez ikakvih simptoma) zdravi ljudi(“pacijenti”), bili kod svojih kuća u Tokiju, kad imaju posebne smeštaje namenjene za izolaciju “pacijenata”..

NE PROPUSTITE! MARIO ZNA NAJAVIO NOVO VELIKO OTKRIĆE

Nulta Tačka/TheAsahiShimbun