Sve vesti Svet

Tramp nagoveštava planove za izbore 2024

Tramp nagoveštava planove za izbore 2024

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da njegov naslednik Džo Bajden ponižava zemlju i poručio pristalicama da bi se mogao kandidovati za reizbor 2024. godine.

45. predsednik kritikovao je Bajdena tokom mitinga „Spasimo Ameriku“ u subotu u Selmi, u Severnoj Karolini.

„Naša deca se indoktriniraju, naše vrednosti se skrnave, naše nasleđe se briše, a našu zemlju ponižava predsednik koji nema pojma šta se dođavola dešava“, rekao je Tramp gomili pristalica.

Tramp je nagovestio da bi se mogao ponovo kandidovati za predsednika 2024. „Imao sam mnogo bolje rezultate drugi put nego prvi i sada ćemo možda morati ponovo. Ima li ovde neko ko bi želeo da me vidi da se ponovo kandidujem?”

On je pomenuo i međuizbore koji će se održati u novembru. „Ovo je godina kada ćemo vratiti Dom“, rekao je Tramp. „Vratićemo Senat i Ameriku, a 2024. godine, što je najvažnije, vratićemo našu lepu, lepu, prelepu Belu kuću”.

Tramp je šokirao mnoge posmatrače kada je izabran 2016. godine, pobedivši favorita, bivšu državnu sekretarku Hilari Klinton. Izgubio je na izborima 2020. od Bajdena, ali tvrdi da je trka bila nameštena protiv njega.

Trampove pristalice uletele su i nakratko zauzele zgradu Kapitola u Vašingtonu, 6. januara 2021, dok je Kongres finalizovao Bajdenovu pobedu.

Nulta Tačka/RT