Sve vesti Svet

Tramp: Preti nam sudbina Sovjetskog Saveza

Tramp: Preti nam sudbina Sovjetskog Saveza

Glavna pretnja Sjedinjenim Američkim Državama dolazi iznutra, zbog čega zemlja može da ponovi sudbinu SSSR-a, Venecuele ili Kube, izjavio je bivši predsednik SAD Donald Tramp prilikom izlaganja u Vašingtonu.

Prema njegovim rečima, u Sjedinjenim Američkim Državama se nagomilalo mnogo problema, među kojima i porast kriminala, korupcija u obrazovnom sistemu, birokratija, visoka inflacija i priliv migranata. Tramp je obećao da će nastaviti političku aktivnost, bez obzira na napore korumpiranog državnog aparata da ga u tome spreči.

„Ako se ja ovim ne budem bavio, naša nacija će biti osuđena na to da postane još jedna Venecuela ili Sovjetski Savez. Krećemo se u tom pravcu ili ka tome da se pretvorimo u Kubu velikih razmera“, rekao je Tramp.

Izlaganje na forumu u Vašingtonu je prva pojava bivšeg predsednika SAD u glavnom gradu Amerike nakon predsedničkog mandata. On je i ranije kritikovao rad administracije Džozefa Bajdena. Između ostalog, Tramp je rekao da je politika prema Ukrajini ludost i izjavio da ona može da dovede do rata svetskih razmera.

Nulta Tačka/Sputnik