Sve vesti Svet

TRAMP: Zašto je luda Nensi na Tajvanu, sve što dotakne pretvara se u HAOS

TRAMP: Zašto je luda Nensi na Tajvanu, sve što dotakne pretvara se u HAOS

Bivši predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je u petak planirano putovanje predsednice Nensi Pelosi (D-Kalifornija) na Tajvan, koje je Kina osudila, ali ga republikanci u Kongresu generalno hvale.

Peking je upozorio Pelosi da ne posećuje ostrvo, rekavši da bi to izazvalo prelaženje “crvene linije” i da će biti dočekano “odlučnim kontramerama”. Kineska vlada je u poslednjih nekoliko meseci pojačala vojne vežbe u blizini Tajvana, nad kojim tvrdi da suverenitet.

Tramp je na svojoj platformi za društvene mreže Truth Social rekao da je “kineska zbrka poslednja stvar u koju bi trebalo da bude umešana – ona ​​će je samo pogoršati”.

“Zašto je luda Nensi Pelosi na Tajvanu”

„Sve što ona dotakne“, napisao je, „pretvara se u haos, poremećaj i ‘sranje’.

U međuvremenu, Bela kuća nije bila entuzijastična kada je reč o poseti Pelosi Tajvanu a predsednik Bajden je rekao da američka vojska „misli da trenutno nije dobar trenutak“, iako on nije napravio nikakve javne poteze da pokuša da je spreči.

Bajden je u četvrtak imao 2,5-časovni razgovor sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, tokom kojeg su dvojica lidera razgovarala o nizu pitanja, uključujući status Tajvana u kojem je Si poručio Bajdenu da se “ne igra sa vatrom”.

MARIO ZNA UŽIVO- Počinje ŽURKA- Ovo su dokazi koje GLOBALISTI i njihovi PULENI ne mogu da obore

Pelosi je navodno prvobitno planirala da poseti Tajvan u aprilu, ali je otkazala putovanje nakon što je dobila COVID-19.

NultaTačka/TheHill