Sve vesti Svet

TROSTRUKO VAKCINISANI NAJVIŠI AMERIČKI GENERAL ZARAŽEN COVID-om 19

TROSTRUKO VAKCINISANI NAJVIŠI AMERIČKI GENERAL ZARAŽEN COVID-om 19

Trostruko vakcinisani general Mark Mili, predsednik Združenog generalštaba, bio je pozitivan na Covid-19 i radi na daljinu, saopštio je Pentagon. Još jedan član Združenog generalštaba je pozitivan, ali vojska nije rekla ko.

Mili je bio pozitivan u nedelju i „ima veoma slabe simptome i može da obavlja sve svoje dužnosti sa udaljene lokacije“, rekao je portparol Zajedničkog štaba pukovnik Dejv Batler u saopštenju u ponedeljak.

General je „primio vakcine protiv Covid-19 uključujući i buster vakcinu“, dodao je Batler. Testovi svih ostalih načelnika bili su negativni osim jednog, ali on nije hteo da kaže o kome je reč.

Milijev poslednji javni događaj bila je prošlonedeljna sahrana penzionisanog generala Rejmonda Odijerna na nacionalnom groblju u Arlingtonu, gde je bio u kontaktu sa predsednikom Džoom Bajdenom.

PO OXFAM-u TOKOM PANDEMIJE SVOJE BOGATSTVO JE UDVOSTRUČILO 10 NAJBOGATIJIH LJUDI NA SVETU

„Bio je negativan nekoliko dana pre i svakog dana posle kontakta sa predsednikom do juče“, rekao je Batler.

Sekretar odbrane Lojd Ostin bio je pozitivan na Covid-19 2. januara i takođe je radio od kuće nekoliko dana, i vratio se u Pentagon prošle nedelje.

Ostin je u to vreme insistirao da je potpuno vakcinisan, a primio je i buster što je „infekciju učinilo mnogo blažom nego što bi inače bila“ i da neće odustati od naloga za obaveznu vakcinaciju za američku vojsku. „Vakcine deluju i ostaće vojni medicinski zahtev za našu radnu snagu“.

Nulta Tačka/RT