Sve vesti Tehnologija

Tviter počinje sa naplatom usluga za korisnike ove mreže

Tviter počinje sa naplatom usluga za korisnike ove mreže

Baš kao što su se hiljada korisnika Twittera i pribojavale, ova kompanija rešila je da ipak uvede “premium” pretplatničku uslugu koja će u svom početku koštati 2,99 dolara mesečno.

Usluga nazvana “Twitter Blue” sadržaće alate koji pomažu korisnicima da ponište i organiziraju objave.

Nedavno, nakon što je Twitter objavio ovu vest deonice ovog silicijumskog giganta su vrtoglavo pale no s obzirom da korisnici ne samo ove već i drugih društvenih mreža migriraju na alternativne platforme ova korporacija morala je da ze drži ideje bez obzira na dalji pad broja korisnika.

Odluka nije iznenađenje. Twitter je novinarima ranije potvrdio da razmatra lansiranje premium karakteristika dostupnim moćnim i uticajnim korisnicima poput brendova, umetnika i novinara.

U izjavi za Verge najavljujući pokretanje, Twitter je rekao da pokreće Twitter Blue prvo u Australiji i Kanadi “, Usluga će koštati 3,49 USD ili 4,49 AUD mesečno. Nakon ove dve zemlje, usluga će se proširiti i na Sjedinjene Američke Države.

Verge podseća, Twitter je početkom maja započeo testiranje opcije Tip Jar koja korisnicima omogućava jednokratne uplate na birane profile. U februaru će funkcija Super Follows na kraju omogućiti korisnicima da naplaćuju pretplate za stvari poput bonus tweetova, grupa ili biltena. Bilteni su omogućeni nakon što je Twitter početkom godine kupio bilten servis Revue. Twitter još nije objavio kada će se pojaviti nova funkcija Super Follows.

Bivši šef MI6 upozorava da su dokazi iz Vuhanske laboratorije nestali ili ih je Kina uništila

Twitter će prikupljati povratne informacije od korisnika kako se usluga bude širila, a nove funkcije će biti dodate kao odgovor na potražnju korisnika, dodao je Twitter.

Tviter nije jedina društvena mreža koja se našla u problemu nakon što su započeli masovnu cenzuru te velik broj svojih korisnika primorali da migriraju na druge društvene mreže.

Kako se da primetiti, Facebook je prvi put u svojoj istoriji počeo da reklamira svoju mrežu što do sada nije bio slučaj a što ukazuje na sve manji broj korisnika.