Sve vesti Svet

U Kini proglašena uzbuna zbog nestašice vode!

U Kini proglašena uzbuna zbog nestašice vode!

Na koji način će se vlasti Kine izboriti sa sušom? Da li će nastaviti da zaprašuju oblake ili će uvesti ograničenja u konzumaciji vode? Sa Kinom je sve moguće, posebno kada pričamo o radikalnim merama vlasti prema građanima.

U Kineskoj centralnoj pokrajini Đangsi proglašen je “crveni alarm” zbog nestašice vode po prvi put i to zato što se nivo vode u najvećem kineskog jezeru Pojang spustio na rekordno nizak nivo.

Pojang je vitalni izvor vode za najveću kinesku reku Jangce, a zbog suše u poslednja tri meseca, nivo se spustio sa 19,43 metara na samo 7,1 metar.

Bil Klinton i izvršni direktor BlackRock-a planiraju da uvedu veliku ESG svetsku agendu resetovanja

Očekuje se da će nivo i dalje opadati jer se ne očekuju ozbiljnije padavine u skorije vreme.

I u susednoj pokrajini Anhui stanje je alarmantno jer 10 tamošnjih rezervoara nije u mogućnosti da ispušta vodu nizvodno.

U avgustu je na 267 metereoloških stanica širom Kine zabeležena rekordno visoka temperatura, a zbog niskog nivoa Jangcea uništeni su brojni usevi.

Poslednjih dana jugozapadni deo Kine dočekao je spasonosne jake kiše, ali centralni delovi zemlje i dalje moraju da se nose sa vrlo suvim uslovima koji su se sada protegli na 70 dana.

NultaTačka