Sve vesti Svet

Bil Klinton i izvršni direktor BlackRock-a planiraju da uvedu veliku ESG svetsku agendu resetovanja

Bil Klinton i izvršni direktor BlackRock-a planiraju da uvedu veliku ESG svetsku agendu resetovanja

Bivšem predsedniku Bilu Klintonu se pridružio izvršni direktor BlackRock-a Lari Fink na konferenciji Clinton Global Initiative u Njujorku kako bi razgovarali o korporativnom okviru poznatom kao Environmental Social Governance (ESG), ključnoj karakteristici globalističke agende Great Reset.

Drugog dana dvodnevnog sastanka u utorak, Klinton je pohvalio Finka što je jedan od glavnih pokretača ESG-a u korporativnom prostoru.

„Želim da vam zahvalim što ste podsticali ljude da razmotre društveni uticaj svojih investicija i pokušavaju da ne traže brzu stopu povrata ako je štetna po društvo, već pokušavaju da izgrade budućnost koju svi možemo da delimo“, rekao je Klinton Finku.

Nakon što je zahvalio Finku što nije „negirao klimatske promene“, Klinton ga je hvalio što je koristio ESG da „vrati ravnotežu“ društvu.

Izvršni direktor Unilevera Alan Pop se uključio u tvrdnju da iako postoje „kratkoročni troškovi“ u implementaciji ESG-a, uticaj i podsticaji za profit su vredni toga.

Izvršni direktor BlackRock-a Fink pozvao je na potpunu preorijentaciju globalnog finansijskog sistema preko Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke kako bi „sve vlade“ mogle istovremeno nametnuti ESG kriterijume preduzećima širom sveta.

Kadirov se obratio odbeglim Čečenima i muslimanima u Nemačkoj: Kukavice koje su se prodale za takozvana LGBT prava

Pop je citirao distopijski roman Džordža Orvela „1984“ da bi naveo da je „neprobuđena reakcija“ korporacija koje ne nameću ESG mere kao odgovor na „klimatsku vanrednu situaciju“ „neverovatno opasna za svet“.

Zatim je pozvao da ESG mere postanu obavezna „metrika“ za preduzeća širom sveta.

Posebno, državni tužioci iz 19 država pozvali su Komisiju za hartije od vrednosti (SEC) da istraži BlackRock, najvećeg svetskog menadžera imovine, zbog njegovog agresivnog pritiska na ESG ulaganja na račun poreskih obveznika i nacionalne bezbednosti SAD.

„Na osnovu činjenica koje su nam trenutno dostupne, čini se da BlackRock koristi teško zarađeni novac građana naših država da zaobiđe najbolji mogući povraćaj ulaganja, kao i njihov glas“, navodi se u pismu AG-a SEC-u.

„BlackRock-ove prethodne javne obaveze ukazuju na to da je koristio imovinu građana da vrši pritisak na kompanije da se pridržavaju međunarodnih sporazuma kao što je Pariski sporazum koji primorava postepeno ukidanje fosilnih goriva, povećava cene energije, podstiče inflaciju i slabi nacionalnu bezbednost Sjedinjenih Američkih Država“, dodaje se u pismu.

ESG model je jedan od glavnih uzroka nedavnog dramatičnog kolapsa vlade Šri Lanke, jer su cene goriva i hrane skočile na nepristupačne nivoe nakon što se zemlja pridržavala inicijative Svetskog ekonomskog foruma za smanjenje azota.

To je takođe mehanizam koji je izazvao pobunu farmera u Holandiji pošto je holandska vlada proglasila da će se zemlja prikloniti ESG protokolima.

Nulta Tačka/InfoWars