Sve vesti Svet

U MEKSIKU UBIJEN 91 POLITIČAR I TO OD POČETKA 2021 GODINE?! Brutalna politička kampanja.

U MEKSIKU će 6. juna biti održani opšti izbori, a predizbornu kampanju obeležilo je brutalno nasilje u kom je ubijen 91 političar, među kojima je bilo 36 kandidata na predstojećim izborima.

Prema navodima medija, iza ubistava stoje mafijaški klanovi.

Kandidat za gradonačelnika opštine Kazones u državi Verakruz iz opozicione stranke Građanski pokret Rene Tovar, ubijen iz vatrenog oružja u svom domu u noći 5. juna. On je poslednja, 91. žrtva predizbornog nasilja.

Iz političke organizacije Građanski pokret saopštili su da osuđuju ubistvo.

Ex-Mexican cop charged with taking bribes to help El Chapo's cartel

– Najoštrije osuđujemo kukavički atentat na Renea Tovara, kandidata za gradonačelnika Kazonesa de Errera. Još jednom zahtevamo da vlada Meksika i (savezno) Ministarstvo unutrašnjih poslova urade svoj posao: garantuju život i bezbednost Meksikanaca suočenih sa izborima – objavljeno je na Tviteru.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Moroleona Alma Baragan isto i z redova Građanskog pokreta, pogođena je pre nekoliko dana s više metaka i preminula je samo nekoliko minuta nakon što je pozvala sve svoje pristalice na predizborni skup.

„Danas je poseban dan“, kazala je Alma Baragan (61) uzbuđeno u kameru. Tim videom ona je kao kandidatkinja za gradonačelnicu Moroleona, grada u centralnom Meksiku, pozvala svoje pristalice na predizborni skup. To je bilo njeno poslednje obraćanje.

Važna vest! PENTAGON finansirao istraživanja u Wuhanskoj laboratoriji! Afera sa mejlovima otkriva tok novca i umešanost ovog britanca!

Prema podacima konsultantske firme Etelekt, u predizbornoj kampanji 2021. godine u Meksiku ubijen je 91 političar, od kojih je su 36 kandidati na predstojećim izborima.

Prema statistikama u toku je jedna od najkrvavijih predizbornih kampanja od 2000. godine.

U Meksiku se u nedelju 6. juna održavaju opšti izbori za 500 poslanika Donjeg doma Saveznog parlamenta, 15 guvernera i nekoliko stotina gradonačelnika.