Sve vesti Svet

U NJUJORŠKOM MUZEJU UHAPŠENA DEVOJČICA I PET DRUGIH JER NISU POSEDOVALI VAKCINALNI PASOŠ (VIDEO)

U NJUJORŠKOM MUZEJU UHAPŠENA DEVOJČICA I PET DRUGIH JER NISU POSEDOVALI VAKCINALNI PASOŠ (VIDEO)
Pisao Elena Vuk

Grupa demonstranata koja se protivi vakcinama protiv covid-a i covid-pasošima uhapšena je u sredu uveče jer su ušli u muzej  u Njujorku, a da nisu pokazali vakcinalne pasoše.

Uprkos obezbeđenju rezervacije u muzeju, obezbeđenje je odbilo da pusti grupu unutra bez prethodnog pokazivanja vakcinalnog pasoša.

Jedna žena po imenu Džoj je iznela svoje mišljenje dok je demonstrirala u zgradi, rekavši: „Trebalo bi da možemo, kao stanovnici Njujorka, da pristupimo pogodnostima i uslugama koje ovaj grad ima zato što plaćamo poreze.”

Trebalo bi da mi bude dozvoljeno da uđem, ali mi nije dozvoljeno“, dodala je ona.

Drugi demonstrant, Majk, rekao je da ide u muzej od kada je bio dete.

U jednom trenutku je izbila svađa kada je obezbeđenje odbilo da dozvoli ženi u grupi koja je protestovala da koristi toalet.

Zaposleni su na kraju pristali da je otprate do kupatila i nazad.

Na kraju su stigli policajci njujorške policije i uhapsili ukupno šest demonstranata, uključujući i devetogodišnju devojčicu po imenu Džejla koja je plakala dok ju je policija otpratila do policijskih kola.

Traumatizujete malo dete“, rekli su demonstranti policiji. “Ovo je zlostavljanje dece!”

Muzičar i aktivista Džimi Levi objavio je snimak puštanja Džejle i drugih demonstranata iz zatvora, pišući: „Tako smo ponosni na tebe Džejla! Ostanite jaki za sve nas! Dobro je, upravo sam razgovarao sa njenom neverovatnom mamom Marijom! I svi ostali su ok! Bog gleda sve što se dešava u ovom bolnom svetu, biće posledica i za one koji su počinili zločine protiv čovečnosti, kao i za one koji su ćutali o njima!“

Na snimku oslobađanja Džejle može se videti kako grli svoju prijateljicu, aktivistkinju u invalidskim kolicima po imenu Džuli, koju je policija ranije ove nedelje kaznila zbog pokušaja da večera u restoranu Bubba Gump Shrimp Co.

Nulta Tačka/InfoWars