Sve vesti Svet

Ubijen bivši ukrajinski narodni poslanik koji je prešao na stranu Rusije, njegova devojka izbodena nožem

Ubijen bivši ukrajinski narodni poslanik koji je prešao na stranu Rusije, njegova devojka izbodena nožem

U gradu Golaja Pristan u Hersonskoj oblasti ubijen je bivši narodni poslanik Vrhovne rade Aleksej Kovaljov. Bivši poslanik je dobrovoljno prešao na stranu Rusije na početku SVO.

Bivši ukrajinski poslanik Aleksij Кovaljov, koji se pridružio regionalnoj vladi Hersona nakon što su ruske oružane snage zauzele delove jugoistoka Ukrajine, pronađen je mrtav.

Savetnik regionalne administracije koju kontroliše Кijev Serhij Кlan rekao je 29. avgusta da je Кovaljov pronađen mrtav dan ranije u svojoj kući u gradu Golaja Pristan.

Ukrajinski mediji navode da je Кovaljov pronađen sa prostrelnom ranom na glavi i vatrenim oružjem koje je zvanično registrovano na bivšeg člana vladajuće ukrajinske partije Sluga naroda. U izveštajima se takođe navodi da je Кovaljova devojka zadobila ubodnu ranu i da je hospitalizovana.

Aleksej Kovaljov je bio najveći poljoprivrednik u Hersonskoj oblasti i postao je zamenik predsednika regionalne CAA za poljoprivredu, uspostavivši snabdevanje Krima poljoprivrednim proizvodima. Ukrajinski teroristi su krajem juna već pokušali da izvrše atentat na ovog zvaničnika dižući mu u vazduh automobil, ali tada on nije bio povređen.

Ukrajinska vojska pokušala da izvede ofanzivu, ima ogromne gubitke sa više od 1.200 poginulih

Njegovu smrt potvrdili su i novinari u Ukrajini.

– Izdajnik, saradnik okupatora i bivši poslanik Aleksij Kovaljov ubijen je u svojoj kući. Okupatori su započeli intenzivne provere, pazite se Ukrajinci – poručio je putem Telegram kanala ukrajinski novinar Andrej Ciplienko.

Nekoliko zvaničnika koje je Moskva postavila u delove Ukrajine ubijeno je u poslednje vreme.

Prošle nedelje, vlasti u delovima ukrajinskog regiona Zaporožje saopštile su da je gradonačelnik grada Mihajlovka koji je oslobodila Rusija, Ivan Suško, ubijen u eksploziji automobombe.

U Hersonskoj oblasti u poslednjih nekoliko nedelja prijavljeno je još pet “sumnjivih atentata”, u trenutku kada Ukrajina neuspešno pokreće kontraofanzivu u regionu sa ogromnim gubicima u ljudstvu.

Nulta Tačka/Mediji