Sve vesti Svet

Ubistvo Darije Dugin je bilo naručeno- Najnoviji detalji istrage

Ubistvo Darije Dugin je bilo naručeno- Najnoviji detalji istrage

Podaci do kojih se došlo u istrazi pokazuju da je zločin u kojem je poginula Darja Dugina bio ranije planiran i naručen, saopštio je Istražni komitet Rusije.

Utvrđeno da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod automobila, ispod sedišta vozača. „Darja Dugina koja se nalazila za volanom poginula je na licu mesta“, dodaje se u saopštenju.

Trenutno istražitelji, uz učešće stručnjaka iz Glavne uprave za sudsku medicinu Ruskog istražnog komiteta, nastavljaju da vrše uviđaj na mestu incidenta.

Portparola Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući ovaj nemili događaj, rekla je da čeka rezultate istrage.

Prvi detalji istrage ubistva ćerke Aleksandra Dugina- Pokrenut krivični postupak

„Ako se ukrajinski trag potvrdi – a ovu verziju je izneo lider DNR Denis Pušilin, a moraju da ga provere nadležni organi – onda treba govoriti o politici državnog terorizma koju sprovodi kijevski režim“, napisala je Zaharova na svom telegram kanalu.

Ona je istakla da se tokom poslednjih godina nakupilo mnogo činjenica koji govore u prilog tome: od političkih poziva na nasilje do učešća ukrajinskih državnih struktura u zločinima.

Podsetimo, Darja Dugina, ćerka poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, poginula je sinoć u Moskvi, kada se aktivirala eksplozivna naprava koja se nalazila u njenom vozilu.

Darija je rođena 1992. godine, diplomirala je na Filozofskom fakultetu Moskovskog državnog univerziteta „Lomonosov“.

NultaTačka/SrbinInfo