Sve vesti Svet

UDARNA VEST: BORIS DŽONSON UKIDA KOVID PASOŠE I OSTALE KOVID MERE U VELIKOJ BRITANIJI

UDARNA VEST: BORIS DŽONSON UKIDA KOVID PASOŠE I OSTALE KOVID MERE U VELIKOJ BRITANIJI

Premijer Velike Britanije Boris Džonson spreman je da ukine ograničenja za Kovid tj. Plan B u Engleskoj, objavio je Telegraph u petak, dok vladini naučnici upozoravaju na prerano odustajanje od Plana B.

Uopšteno se očekuje da će kovid pasoši i preporuke ili obaveze za rad od kuće u Whitehallu biti ukinute od 26. januara za Englesku, navodi se u izveštaju, dodajući da bi neka pravila kada je reč o nošenju maski mogla ostati za sada na snazi.

Najava bi mogla stići već ove nedelje, navodi se.

Vlada je u petak objavila zapisnik sa sastanka Naučne savetodavne grupe za vanredne situacije od 7. januara u kojem je rečeno da epidemija ima potencijal da nastavi da raste na nacionalnom nivou.

Grupa je takođe upozorila da ako dođe do preokreta trenutnih intervencija poput Plana B u Engleskoj, pre nego što se prođe vrhunac infekcije, to bi moglo dovesti do povećanja ukupnog uticaja talasa na hospitalizacije.

Plan B, uveden prošlog meseca kako bi se usporilo širenje Omicron varijante, uključuje naređenje ljudima da rade od kuće, nose maske na javnim mestima i koriste COVID propusnice za ulazak u određene objekte.

Džonson je prošle nedelje rekao da bi Engleska mogla izdržati porast zaraze COVID-19 bez zatvaranja ekonomije, odupirući se nametanju strogih mera izolacije.

MARIO ZNA PO KO ZNA KOJI PUT BIO U PRAVU! OVO NE SMETE DA PROPUSTITE! 

NultaTačka/Rojters