Sve vesti Svet

UFC šampion pucao na pedofila i dobio jednoglasnu podršku kolega

UFC šampion pucao na pedofila i dobio jednoglasnu podršku kolega

Kejn Velaskez, američka MMA zvezda, optužen je da je pucao na osobu koja je napastvovala jednog maloletnog člana njegove porodice. Velaskez je od kolega i koleginica dobio srčanu podršku na društvenim mrežama.

Američki mediji su preneli da je Velaskez pucao iz vatrenog oružja na automobil u kojem se navodni pedofil nalazio sa još dve osobe.

Navodi se da je dvostruki UFC šampion napad izvršio zato što je izvesni 43-godišnji Heri Judžin Gularte pušten iz pritvora nakon što je optužen da je seksualno zlostavljao dete mlađe od 14 godina „čak i do 100 puta“.

Krvavi čin se dogodio u San Hozeu u ponedeljak. Velaskez je ranio Gularteovog očuha, koji se nalazi van životne opasnosti, dok treća, trenutno neimenovana osoba iz automobila nije povređena.

„Tužna je tragedija što je gospodin Velaskez odlučio da zakon uzme u svoje ruke i da ugrozi javnu bezbednost i sve u vozilu. Ovaj čin nasilja je samo izazvao još patnje njegovoj porodici“, izjavio je okružni tužilac Santa Klare Džef Rouzen.
Kako je navedeno, Velaskez je svojim vozilom pratio Gularteov auto pri velikoj brzini, a onda nekoliko puta nasumično pucao.

Pucnjava se dogodila tri dana nakon što je policija oslobodila Gulartea uprkos primedbe koju je uložio Okružni tužilac Santa Klare.

Četrdesettrogodišnji Gularte je optužen po jednoj tački izvršenja „razvratnog i lascivnog čina sa detetom mlađim od 14 godina“, koje je, prema izveštajima američkih medija, bilo u srodstvu sa MMA borcem.

Takozvana struka i dalje pokušava da reši misteriju onih koji se do sada nisu zarazili kovidom

Policija je pokrenula istragu protiv Velaskeza i zbog svega za šta je optužen može da ode u zatvor i na 20 godina.

Bez obzira na to, Velaskez je dobio praktično jednoglasnu podršku od kolega na društvenim mrežama, uz slogan „Oslobodite Kejna Velaskeza“ koja se munjevito raširila svetom, ali i poruku da je on svojim potezom potvrdio da je veliki čovek i najbolji otac.

Bivši UFC šampion velter kategorije Ben Askren objavio je na društvenim mrežama status u kome kritikuje pravni sistem:

– Ne želim da živim u državi u kojoj nije dozvoljeno upucati nekoga ko seksualno uznemirava dete – napisao je Askren.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I LUKA MAKSIMOVIĆ – Krimosi su pošteniji od uglađenih političara

Nulta Tačka/Sputnik