Srbija Sve vesti

UKONJENE zastave duginih boja ispred Palate Srbije (VIDEO)

UKONJENE zastave duginih boja ispred Palate Srbije (VIDEO)

Nakon što su juče, u ponedeljak 12. septembra, nezakonito podignute zastave duginih boja ispred Palate Srbije, prilikom otvaranja tzv. Evroprajda, pomenute zastave su već tokom dana bile uklonjene.

Naime, Evroprajd čije održavanje je planirano u Beogradu od 12-17. septembra, juče je uz prisustvo američkog ambasadora otvoren, nakon što su postavljene zastave duginih boja, bez srpske zastave, ispred Palate Srbije na Novom Beogradu.

Nakon što su pokretači litija Ujedinjeni za tradiciju i porodicu ukazali da je to kršenje zakona i da će organizovati skidanje duginih zastava i postavljanje srpskih zastava ispred Vlade Srbije, a shodno Zakonu o upotrebi zastave i državnih simbola, članu 2. stav 1, državne vlasti Srbije su uklonile pomenute zastave.

Vučić “ubija” Srpsku Naprednu Stranku i formira “Moju Srbiju”?!

Zastave duginih boja ne predstavljaju niti jednu državu, niti međunarodnu organizaciju s kojom Vlada Srbije ima potpisan bilo kakav sporazum o saradnji, te tako ne mogu, ne samo ispred Palate Srbije, Vlade Srbije, nego i ispred drugih državnih organa, biti postavljene niti samostalno niti sa zastavama države Srbije, već mogu jedino da budu istaknute na privatnim događajima, dok traju ti događaji, a zatim moraju biti odmah sklonjene.

A šta je povodom svega rekao glavni i odgovorni urednik Srbin.info Dejan Petar Zlatanović koji je sinoć bio ispred Palate Srbije i snimio da više nisu tamo dugine zastave, pogledajte u video prilogu ispod pa o svemu donesite svoj valjani sud.

NultaTačka/SrbinInfo