Sve vesti Svet

Ukrajinske vlasti spremaju nove montirane snimke navodnih zločina Rusije

Ukrajinske vlasti spremaju nove montirane snimke navodnih zločina Rusije

Kijevski režim priprema provokaciju sa montiranim snimcima u gradu Irpenju na periferiji ukrajinske prestonice kako bi za to optužio Rusiju, rekao je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

„Kijevske vlasti pod pokroviteljstvom zemalja kolektivnog Zapada na čelu sa SAD nastavljaju da prikupljaju pseudo-dokaze o krivici Rusije. S tim ciljem u Irpenju se uvodi policijski čas i potpuna blokada grada od 06.00 časova 12. aprila do 09.00 časova 15. aprila. Istovremeno, u tom periodu će biti dozvoljen ulazak samo predstavnicima bezbednosnih struktura i ‘zagonentnim’ volonterima“, upozorio je general.

Po njegovim rečima, pouzdano je utvrđeno da će „Kijev iskoristiti to vreme da izvede provokaciju i organizuje cinično inscenirano snimanje i dalje širenje lažne vesti u zapadnim medijima“.

Mizincev je dodao da Ministarstvo odbrane Rusije unapred upozorava „takozvani civilizovani Zapad“ na te akcije Ukrajine. On je naglasio da kijevski režim ponovo pokazuje svoju pravu zločinačku prirodu, kao i potpuno zanemarivanje svih normi međunarodnog humanitarnog prava.

NultaTačka/Sputnik