Sve vesti Svet

Ukrajinski ambasador: Putin je Hitler 21. veka! Očekuje da Srbija podrži Ukrajinu

Ukrajinski ambasador: Putin je Hitler 21. veka! Očekuje da Ukrajina podrži Srbiju

Ruski predsednik Vladimir Putin je “Hitler 21. veka”, kaže odlazeći ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandr Aleksandrovič, kao i da bi argument da je ovo “samoodbrana Rusije” bio smešan, da nije tužan.

Kako je naveo Aleksandrovič, “danas imamo stvarno veliki otadžbinski rat, prvi put posle Drugog svetskog rata”.

– Putin, to je Hitler 21. veka – kaže on.

Dodaje da su Rusi pogađali projektilima ne samo vojne objekte, ne samo granične prelaze, nego i gradove veoma daleko od granice.

UŽAS! Nakon što je SZO odobrila proizvodnju RNK vakcine u Srbiji i Rusi počinju sa proizvodnjom NAZALNE vakcine u našoj zemlji

– Uključujući duboko u centralnoj Ukrajini, na zapadu Ukrajine… Ima civilnih žrtava, situacija se menja svaki minut, prema poslednjim informacijama 10 civila je stradalo. Ukrajinska vojska se brani, prema mojim podacima, od pre 15 minuta, ruska vojska je uspela da uđe samo oko pet kilometara na severu Ukrajine, pokušala da uđe sa teritorije Belorusije, ali svuda je naša vojska dala jaki otpor. Oborili smo šest aviona, četiri tenka i dva helikoptera, mi imamo tu informaciju – kaže on.

Komentarišući izjavu Putina da je ovo “samoodbrana Rusije”, kaže “samoodbrana Rusije na ukrajinskoj teritoriji – to je smešno, ako ne bi bilo toliko tužno”.

– On može da kaže svašta, ali nema nijednog slučaja kapitulacije ukrajinske vojske. Ako pričamo o predlogu za rat, na primer na teritoriji Rusije živi tri miliona etničkih Ukrajinaca i nema nijednog fakulteta, škole i vrtića na ukrajinskom jeziku, je li to razlog za rat, naravno da nije – kaže on.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! OVO SE NE PROPUŠTA! MARIO ZNA I NIŠKI PROFA

Nakon obraćanja ukrajinskog predsednika, rekao je da je jasna poruka Zelenskog da će se “svi građani Ukrajine boriti protiv te invazije” i da računaju na podršku celog sveta.

Istakao je da poštuje neutralnost Srbije, ali da je “u ovim okolnostima nemoguće da budete neutralni”.

– Ja još uvek verujem da će biti jaka izjava podrške Ukrajini sa strane Srbije – kaže on.

NultaTačka/Mediji