Sve vesti Svet

Ukrajinski mediji najavlju atentat na Putina

Ukrajinski mediji najavlju atentat na Putina

Kijev — Prema pisanju ukrajinskih medija, ruska poslovna i politička elita planira atentat na Putina, a kao naslednika na čelu Rusije vide Aleksandra Bortnikova.

Među ruskom poslovnom i političkom elitom formira se grupa uticajnih ljudi koji ne podržavaju režim ruskog predsednika. Ne samo to, nego prema pisanju Ukrajinske pravde koja se poziva na izvore iz glavne obaveštajne uprave Ministarstva obrane Ukrajine, ista grupa planira atentat na Putina.

Jesu li informacije koje je objavila Ukrajinska pravda istinite ili su deo propagandnog rata, još uvek nije poznato, prenosi sarajevsko Oslobođenje.

Ukrajinski obaveštajci navode i da je cilj grupe što pre “maknuti ” Putina s vlasti i obnoviti ekonomske veze sa Zapadom, koje su prekinute zbog rata u Ukrajini, prenosi list u članku.

Ukrajinska pravda navodi da je deo političke elite za Putinovog naslednika izabrao Aleksandra Bortnikova, predsjdnika FSB-a, Savezne službe za bezbednosti.

Blumberg kaže da bi Amerikanci trebalo da jedu sočivo i puste da njihovi kućni ljubimci umru kako bi se izborili sa inflacijom

U tekstu se navodi i da Bortnikov više ne uživa simpatije Putina, a razlog za to su navodno njegove loše procene u ratu protiv Ukrajine. Naime, Bortnikov i njegovo odeljenje bili su odgovorni za analizu stavova ukrajinske populacije i kapaciteta ukrajinske vojske.

Kako tvrde ukrajinski obaveštajci koje citira Ukrajinska Pravda, Bortnikov i neki drugi uticajni članovi ruske elite razmatraju različite opcije svrgavanja Putina s vlasti, bilo da se radi o trovanju, iznenadnoj bolesti, ali i drugim nesrećama.

Kako izveštavaju, moguće je da su ti procesi povezani s nedavnim curenjem informacija o lokaciji čečenskih vojnika severno od Kijeva. Prema obaveštajnim izvorima, curenje informacija trebalo je da posluži za slabljenje uticaja čečenskog vođe Ramzana Kadirova, ali i pokušajem da se uspostavi saradnja s ukrajinskim vlastima, zaobilazeći aktualno vođstvo Ruske Federacije.

NultaTačka/Mediji