Sve vesti Svet

Ukrajinsko oklopno vozilo sa kukastim krstom prikazano na nemačkoj TV

Ukrajinsko oklopno vozilo sa kukastim krstom prikazano na nemačkoj TV

Nemačka novinarska ekipa snimila je ukrajinske vojnike kako voze oklopno vozilo sa kukastim krstom tokom kontraofanzive Kijeva protiv Rusije.

Kanal N-TV objavio je u utorak kratak video koji su snimili njegovi novinari u pratnji ukrajinske vojske. Izveštaj opisuje nedavna napredovanja trupa u istočnoj oblasti Harkov, tokom kojih su kijevske snage ponovo zauzele grad Izjum.

Dok reporter intervjuiše ukrajinskog vojnika u blizini puta, prolazi oklopno vozilo sa nečim što izgleda kao bela svastika naslikana na boku. Ni reporter ni kanal nisu objasnili prisustvo simbola.

Bivši kineski ministar pravde osuđen na smrtnu kaznu zbog korupcije

Ovo nije prvi put da su ukrajinske trupe primećene sa tetovažama i obeležjima u nacističkom stilu. Poznato je da bataljon Azov, koji je deo Nacionalne garde Ukrajine, u svojim redovima ima pripadnike nacionalističkih i neonacističkih stavova.

U maju je predsednik Vladimir Zelenski objavio sada izbrisanu fotografiju ukrajinskog vojnika sa oznakom koja podseća na simbol „glave smrti“ (Totenkopf) koji su koristile elitne SS trupe Adolfa Hitlera.

Sličan incident dogodio se prošle nedelje kada je kancelarija Zelenskog podelila fotografiju predsedničkog telohranitelja koji nosi neonacističku oznaku. Slika je od tada uklonjena.

MARIO ZNA UŽIVO- O ovome svi ćute- PAPA i “društvo” STVORILI NOVU VERU- U svetu već šetaju klonovi

Nulta Tačka/RT