Sve vesti Svet

UN angažovao više od 100.000 COVID botova za sprovođenje korona NARATIVA

UN angažovao više od 100.000 COVID botova za sprovođenje korona NARATIVA

Na vrhuncu takozvane pandemije, Ujedinjene nacije su regrutovale preko 100.000 „digitalnih hitnih službi“ da proguraju narativ establišmenta o COVID-u putem društvenih medija.

Otkriće je zapravo izmaklo u oktobru 2020. tokom podkasta Svetskog ekonomskog foruma pod nazivom „Traženje leka za infodemiju“, iako je tek danas postalo viralno na Tviteru.

U podkastu, Melisa Fleming, šefica globalne komunikacije Ujedinjenih nacija, objašnjava kako su pandemija COVID-a i zatvaranja doveli do „komunikacijske krize“ pored vanredne situacije u javnom zdravstvu.

Fleming je priznala da su UN u cilju borbe protiv takozvanih „dezinformacija“ o pandemiji angažovale 110.000 ljudi da pojačaju svoje poruke preko društvenih medija.

„Do sada smo regrutovali 110.000 informacionih volontera i opremili smo te informacione volontere vrstom znanja o tome kako se dezinformacije šire i tražimo od njih da služe kao ‘digitalni prvi odgovorni’ u onim prostorima gde dezinformacije putuju”, izjavila je Fleming.

Danska će omogućiti i najmlađoj deci mogućnost PROMENE POLA

To je bilo pre skoro 2 godine. Nije poznato koliko je ‘digitalnih hitnih službi’ regrutovano do ovog trenutka.

Prošle godine je otkriveno da je britanska vlada koristila „propagandnu“ taktiku straha kako bi uplašila javnost da se masovno povinuje zakonima tokom prvog zatvaranja COVID-a, prema naučniku koji je radio u Dauning Stritu.

Naučnici u Velikoj Britaniji koji rade kao savetnici za vladu priznali su da su koristili, kako su kasnije priznali, „neetičke“ i „totalitarne“ metode za ulivanje straha u stanovništvo kako bi kontrolisali ponašanje tokom pandemije.

Kao što smo ranije istakli , Svetski ekonomski forum se sada zalaže za spajanje sistema ljudske i veštačke inteligencije kako bi cenzurisali „govor mržnje“ i „dezinformacije“ na mreži pre nego što je uopšte dozvoljeno da se objave.

U onome što su neki nazvali „preventivnom cenzurom“, SEF stvara sistem koji bi blokirao pojavljivanje postova ako ne prođu filter cenzure.

NultaTačka