Sve vesti Tehnologija

UPOZORENJE, TEHNOKRATIJA JE TU! DIGITALNI ID JE POSTAVLJEN DA KONTROLIŠE VAŠE ŽIVOTE

Indija je bila globalni poligon za testiranje sveprisutnog digitalnog ID-a koji će biti vaš stalni pratilac dok se krećete kroz dan, pružajući pristup svakoj usluzi, zgradi i aktivnosti. Ako se ikada „odseče“, nećete imati ništa i nećete biti srećni zbog toga. Tehnokrate traže potpunu kontrolu nad svime u društvu, bilo da se kreće ili ne. ⁃ TN Editor

UKRTAKO

Indijska baza podataka Aadhaar sadrži digitalne identifikacije više od milijardu stanovnika, što je čini najvećim biometrijskim digitalnim ID sistemom ikada napravljenim. Slični sistemi se sada guraju ka primeni na Zapadu, počevši od digitalnih pasoša za vakcinu

Aadhaar je de facto sistem društvenih kredita. Iako se prodaje javnosti kao ključna pristupna tačka državnim uslugama, takođe prati geolokaciju korisnika, zapošljavanje i navike kupovine. Greške u sistemu dovele su do nebrojenog broja smrtnih slučajeva među najsiromašnijim, jer im je uskraćena hrana

Današnja diktatura u nastajanju u velikoj meri se oslanja na naoružanu medicinu i kontrolu informacija. Pasoši za vakcinu su ulaz u digitalne lične karte, koje omogućavaju onima koji kontrolišu sistem da kontrolišu praktično sve aspekte vašeg života, dok istovremeno ostvaruju profit od prodaje vaših biometrijskih podataka

Vodeća figura u ovoj šemi medicinske diktature je Bill Gates, koji ima dominantan uticaj na Big Tech, globalnu zdravstvenu politiku, poljoprivredu i prehrambenu politiku (uključujući biopirateriju i lažnu hranu), modifikaciju vremena i druge klimatske tehnologije, nadzor, obrazovanje i medije

Napori američkog pasoša za vakcinu se vrte oko javno-privatnog partnerstva pod nazivom Inicijativa za izdavanje vakcine (VCI). Centralnu ulogu u ovom partnerstvu ima vojno-obaveštajni think tank pod nazivom MITRE, koji je specijalizovan za tajni nadzor i prikupljanje podataka o građanima.

Dok mediji nastavljaju da se podsmevaju upozorenjima da su vakcinalni pasoši deo nadzorne strukture koja će verovatno postati stalni deo naših života ako dozvolimo njihovu primenu, ništa ne ukazuje na to da to neće biti slučaj.

U „The Jimmy Dore Show“ iznad, Dore ističe i intervjuiše Maksa Blumentala o njegovom članku „Javno zdravlje ili privatno bogatstvo? Kako pasoši za digitalnu vakcinu utiru put ka kapitalizmu nadzora bez presedana“, u koautorstvu sa istraživačkim reporterom Džeremijem Lofredom.

U članku se razmatraju neke od tragičnih posledica koje se mogu očekivati ako globalno uvođenje digitalnih pasoša za vakcinu bude uspešno. Loffredo i Blumenthal ukazuju na Indiju, gde je digitalni ID sistem već implementiran.

Baza podataka, nazvana Aadhaar, sadrži digitalne identifikacije više od milijardu stanovnika, što je čini najvećim biometrijskim digitalnim ID sistemom ikada napravljenim.

Indijski sistem ilustruje opasnosti digitalnih ID-a

Iako nije zvanično opisan kao takav, sistem je „de facto sistem društvenih kredita“, kažu autori. Prodaje se javnosti kao ključna pristupna tačka državnim uslugama, ali takođe prati geolokaciju korisnika, zapošljavanje i navike kupovine.

Indijci nemaju drugog izbora nego da se podvrgnu ovom invazivnom nadzoru kako bi pristupili državnim uslugama i programima pomoći, kao što su obroci hrane. Kao što možete očekivati od takve ogromne baze podataka, postoje kvarovi, a u Indiji su se takvi propusti pokazali smrtonosnim. Loffredo i Blumenthal objašnjavaju:

„Smrt od gladi Etvarije Devi, 67-godišnje udovice iz ruralne indijske države Džarkand, možda bi prošla bez najave da nije bila deo šireg trenda.

Poput 1,3 milijarde njenih sunarodnika Indijaca, Devi je bila prinuđena da se upiše u biometrijski digitalni ID sistem pod nazivom Aadhaar kako bi pristupila javnim uslugama, uključujući njenu mesečnu dodelu od 25 kg pirinča.

Kada njen otisak prsta nije uspeo da se registruje u lošem sistemu, Devi je uskraćena njena porcija hrane. Tokom naredna tri meseca 2017. više puta je odbijala hranu sve dok nije podlegla usled gladi, sama u svom domu.

Premani Kumar, 64-godišnja žena takođe iz Džarkanda, doživela je istu smrt kao i Devi, umrla je od gladi i iscrpljenosti iste godine nakon što je sistem Aadhaar prebacio njene penzije na drugu osobu bez njene dozvole, dok joj je prekinuo mesečne porcije hrane.

Slično okrutna sudbina bila je rezervisana za Santoši Kumari, 11-godišnju devojčicu, takođe iz Džarkanda, koja je navodno umrla moleći za pirinač nakon što je njena porodična kartica otkazala jer nije bila povezana sa njihovom digitalnom ličnom kartom Aadhaar.

Ove tri srceparajuće žrtve bile su među nizom smrtnih slučajeva u ruralnoj Indiji 2017. godine, što je direktan rezultat Aadhaar digitalnog ID sistema.

Vladajte kroz medicinu

Kao što su autori primetili, „titani globalnog kapitalizma“ sada iskorištavaju pandemiju COVID-19 za implementaciju ove vrste digitalnih ID sistema u stilu društvenog kreditiranja širom zapadnog sveta:

„Za one koji žude za okončanjem ograničenja vezanih za pandemiju, programi akreditiva koji potvrđuju njihovu vakcinaciju protiv COVID-19 su reklamirani kao ključ za ponovno otvaranje ekonomije i vraćanje njihove lične slobode. Ali primena pasoša imuniteta takođe ubrzava uspostavljanje globalne infrastrukture digitalnog identiteta.

SLUČAJNOST?! JUŽNA AFRIKA ODBILA POŠILJKU VAKCINA OD PFIZERA I J&J- SZO POSLE DVA DANA “OTKRIVA” NOVI SMRTONOSNI “OMICRON” SOJ U TOJ ZEMLJI!

Plan je đavolski koliko i genijalan. Dok je uspon diktatura istorijski uključivao upotrebu oružanih snaga za pokoravanje neposlušne javnosti, današnja diktatura u nadolazećoj meri oslanja se u velikoj meri na naoružanu medicinu i kontrolu informacija.

Ako ste odvojili vreme da se upoznate sa konceptom tehnokratije, koji ima izrazitu transhumanističku komponentu, videćete zašto ovo ima savršenog smisla i, u stvari, bilo je potpuno predvidljivo. Povezivanjem pitanja zdravstvene zaštite sa aparatom za digitalni nadzor, dobijate veoma robusnu platformu za automatizovanu masovnu kontrolu.

Upotreba straha takođe dobro funkcioniše u ovom scenariju, jer većina želi da ostane živa i ne želi da njihovi voljeni umru. Dakle, oni nasedaju na laži poput „moramo da zatvorimo svet i da ostanemo u zatvorenom prostoru mesecima za redom ili ćemo svi umreti“.

Bill Gates pretvara javno zdravlje u privatno bogatstvo

Vodeća figura u ovoj šemi medicinske diktature je Bil Gejts, koji sada ima dominantan uticaj ne samo na Big Tech, već i na globalnu zdravstvenu politiku, poljoprivredu i prehrambenu politiku (uključujući biopiratiju i lažnu hranu), modifikaciju vremena i druge klimatske tehnologije, nadzor , obrazovanje i medije. Kako su izvestili Loffredo i Michele Greenstein u članku GraiZone od 8. jula 2020.:

„Izvan bonance odnosa s javnošću o Gejtsu leži uznemirujuća istorija koja bi trebalo da izazove zabrinutost oko toga da li će planovi njegove fondacije za rešavanje pandemije koristiti globalnoj javnosti onoliko koliko širi i učvršćuje svoju moć nad međunarodnim institucijama.

Gejts fondacija je već efektivno privatizovala međunarodno telo zaduženo za kreiranje zdravstvene politike, transformišući ga u sredstvo korporativne dominacije.

To je olakšalo bacanje toksičnih proizvoda na ljude globalnog juga, a čak je koristilo siromašne u svetu kao pokusne kuniće za eksperimente sa drogom. Uticaj Fondacije Gejts na politiku javnog zdravlja praktično zavisi od obezbeđivanja da bezbednosni propisi i druge vladine funkcije budu dovoljno slabe da ih se zaobiđe…

Jaki dokazi sugerišu da Gejts fondacija funkcioniše kao trojanski konj za zapadne korporacije, koje, naravno, nemaju veći cilj od povećanja prinosa.

Zaista, Gejts donira milijarde privatnim kompanijama i mnogo je uloženo u same proizvode i poslove kojima donira novac i koje na drugi način promoviše kao rešenja za svetske probleme, bilo da se radi o gladi, bolesti, virusima pandemije ili klimatskim promenama.

Kao što sugeriše The GraiZone, Gejtsova globalna zdravstvena imperija je više u izgradnji carstva za sebe i svoje prijatelje tehnokrate nego na promovisanje javnog zdravlja. Nije iznenađujuće što je Gejts nazvao Aadharovog tvorca „herojem“, a mnoge od Gejtsovih inicijativa su tražile da se sličan sistem donese na Zapad.

Radi se o kontroli i profitu

Kao što je objasnio Blumental u video snimku, ovi biometrijski ID sistemi služe za omogućavanje privatnim kompanijama da profitiraju od vaših ličnih podataka. Oni to rade već godinama, naravno, izvlače vaše lične podatke na mreži, a zatim ih prodaju svima koji su spremni da plate, bilo da su prevaranti ili renomirane kompanije.

Ali biometrijski ID sistem će im omogućiti da prodaju i profitiraju od vaših otisaka prstiju, zenice oka i vašeg lica, zajedno sa svim podacima koji su vezani za vas, od medicinskih podataka i podataka o zapošljavanju do socijalnih i finansijskih usluga.

Dakle, da rezimiramo, sistem pasoša za vakcinu/digitalni ID će omogućiti onima koji kontrolišu sistem da profitiraju od samog vašeg identiteta dok vas istovremeno porobe sistemu. To je modernizovani robovlasnički sistem, čist i jednostavan.

Zamka pogodnosti

Da biste videli u šta će se vakcinalni pasoši pretvoriti, pogledajte gornji video snimak vojne kompanije za nadzor Thales, koja je priznala da su vakcinalni pasoši u stvari preteča digitalnih ličnih novčanika. Kao što vidite, digitalni ID se trenutno prodaje kao fenomenalna pogodnost, nešto što će zaštititi vas, vaš identitet i vaš novac.

Verujte ovom PR potezu na sopstvenu odgovornost. Kao što je Dore primetio, „Ako ja [digitalni novčanik] padnem u pogrešne ruke, [tvoj] život je prilično gotov.“ Ono što najviše uznemirava jeste to što to što padne u ruke hakera i lopova nije vaša najveća briga.

Uzimajući u obzir razornu moć koju totalitarni režim može da ima nad vašim životom kroz svoju kontrolu nad ovim sistemom – ako ne odobravaju ono što kažete, šta gledate, šta kupujete, gde idete, kako se ponašate ili sa kim se družite – gubite vaš digitalni novčanik, a za običnog lopova bi predstavljala manju neprijatnost u poređenju sa njim.

Kao što je primetio Dore, nadležni diktatori mogu da vas proglase teroristom zbog učešća u protestu i da vam jednim pritiskom na dugme zatvore pristup državnim službama, zdravstvenim uslugama i bankovnim računima. Ništa što želite da radite u životu posle toga neće biti lako.

Naravno, postoji i mogućnost kvarova i sistemskih grešaka, a kao što je ilustrovano u indijskim pričama iznad, i to može imati smrtonosne posledice. Registrovanje otiska prsta nije uspelo. Isplate penzija su prebačene na pogrešnu osobu, a obroci hrane su neobjašnjivo prekinuti.

Kako to da se greške ne mogu popraviti? Verovatno zato što svi nadležni koji se oslanjaju na sistem nemaju ovlašćenja da u njemu vrše promene. Sve je automatizovano, pokreću ga algoritmi, i svi su u suštini nemoćni robovi sistema i unutar sistema. Verovatno su svi samo slegnuli ramenima, rekavši da ne mogu ništa da urade povodom toga, a nedostatak ljudskog učešća je doveo do smrti ovih ljudi.

A problemi nisu retki. Nasumično uzimanje uzoraka od 18 sela u Indiji koja su uvela obaveznu biometrijsku autentifikaciju na stanicama za racionalizaciju pokazala je da šokantnih 37% ljudi nije moglo da dobije svoje obroke hrane zbog nekog problema u sistemu.

Koliko puta ste voljni da igrate ruski rulet?

Kada je reč o vakcinalnim pasošima, već smo videli da će održavanje važećeg pasoša zahtevati da dobijete neotkriven broj dopunskih vakcina. Nije da možete samo da dobijete početni režim od jedne ili dve doze i da budete podešeni.

Ne, svaki put kada se pusti pojačivač, vaš pasoš će prestati da važi sve dok ili osim ako ga ne dobijete, bilo trećeg ili trideset trećeg puta. S obzirom na to koliko se ovi COVID snimci ispostavljaju opasnim, u suštini ćete kockati svoj život svaki put kada dobijete injekciju. I za šta?

Bez COVID Pass-a, moja žena i ja smo proterani iz društva. Nemamo prihoda. Zabranjena nam je kupovina u većini radnja. Jedva da postoji. ~ Gluboco Lietuva, nevakcinisani Litvanac
Uradićete to da vam se „daju” osnovne slobode za koje pre samo dve godine niste ni pomislili da mogu da budu povređene, kao što su pravo na rad, pravo na školu, pravo na putovanje i kretanje u društvu kako hoćete, za kupovinu, ulazak u teretanu, restoran ili banku.

Reci NE biomedicinskoj diktaturi

U Italiji, gde su sada ugrađeni obavezni vakcinalni pasoši za sve radnike, kako javne tako i privatne, već se pojavljuju izveštaji o nehumanom isključenju. Starica je odbijena iz bolnice jer nije imala pasoš.

Litvanci imaju neke od najstrožih mandata za vakcinaciju protiv COVID-a na svetu. Tamo je nevakcinisanima zabranjen pristup restoranima, svim prodavnicama, tržnim centrima, kozmetičkim službama, bibliotekama, bankama, osiguravajućim agencijama, univerzitetima, stacionarnoj medicinskoj nezi i putovanju vozom. U nizu objava na Tviteru, Gluboco Lietuva, nevakcinisani otac i muž, rekao je:

„Bez COVID Pass-a, moja supruga i ja smo proterani iz društva. Nemamo prihoda. Zabranjena nam je većina kupovina. Jedva da postoji… Pokušali smo da kupimo umetnički materijal za našu decu u zanatskoj radnji. Nije dozvoljena kupovina bez propusnice. Pokušali smo da kupimo edukativne igračke u prodavnici igračaka. Zabranjen nam je ulazak. Ne mogu kupiti kuhinjske potrepštine. Banalno, ali frustrirajuće…

Ovaj pritisak pokoravanja je svuda. I to je neodoljivo. Naša sposobnost da preživimo je uništena. Ali bez obzira na nametnutu patnju i teškoće koje moramo da izdržimo, nikada nećemo prihvatiti spuštanje u autoritarizam koji predstavlja COVID Pass.

Zaista, iako suprotstavljanje tiraniji koja je vakcinalni pasoš sada može izazvati bol i borbu, to nije ništa do bola koji ćemo doživeti ako sada ne kažemo ne.

Koliko ste slobode spremni da izgubite? Ne mislite ni na trenutak da će se sve završiti kada se potpuno vakcinišete protiv COVID-19. Kao što je napomenula finansijska konsultantska firma Aite-Novarica u septembru 2021.godine, digitalni pasoš vakcine protiv COVID-19 objavljen u Njujorku (Ekcelsior Pass) je „korak ka sveobuhvatnoj digitalnoj identifikaciji… osim samo vakcinacije protiv COVID-19“, i služi kao “zgodna prilika za pilot program” u tom cilju.

Vojno-obaveštajna organizacija u Centru za prihvatanje vakcina SAD

U intervjuu, Blumenthal pominje da će uskoro objaviti još jedan članak u kojem će detaljno biti opisana uloga vojno-obaveštajne organizacije MITRE u guranju pasoša za vakcinu u SAD. Taj članak je objavljen u The GrayZone 26. oktobra 2021. Ako ste bili čuvar ograde, ovaj članak bi vas mogao podstaći da donesete odluku o tome gde se nalazite po ovom pitanju.

Dok je MITER naveden kao neprofitna organizacija, njegovo rukovodstvo se sastoji od profesionalaca iz vojne obaveštajne službe, a najveći deo njegovog poslovanja potiče od ugovora sa Ministarstvom odbrane, FBI-jem i sektorom nacionalne bezbednosti.

„Napor „da se pasoši vakcine sa QR kodom prošire izvan država kao što su Kalifornija i Njujork“ sada se vrte oko javno-privatnog partnerstva poznatog kao Inicijativa za verodostojnost vakcina (VCI). I VCI je rezervisao instrumentalnu ulogu u svojoj koaliciji za MITRE“, pišu Blumenthal i Loffredo.

„Forbs opisuje kao ’prodavnicu ogrtača i bodeža [istraživanja i razvoja]’ koja je ’najvažnija organizacija za koju nikada niste čuli‘, MITER je razvio neke od najinvazivnijih tehnologija nadzora koje danas koriste američke špijunske agencije.

Među njegovim najnovijim proizvodima je sistem napravljen za FBI koji snima otiske prstiju pojedinaca sa slika objavljenih na sajtovima društvenih medija. MITRE-ova sopstvena krovna koalicija protiv COVID-19 uključuje In-K-Tel, ogranak rizičnog kapitala Centralne obaveštajne agencije, i Palantir, skandalima obojenu privatnu špijunsku firmu.

Elizabeth Renieris, osnivačka direktorka Notre Dame i IBM-ove laboratorije za tehnološku etiku, upozorila je da „kao dominantne kompanije za tehnologiju i nadzor“ kao što je MITER „traže nove tokove prihoda u zdravstvenim i finansijskim uslugama … u privatnom vlasništvu i upravljanju ID sistemima sa maksimalnim poslovanjem gde modeli ugrožavaju privatnost, bezbednost i druga osnovna prava pojedinaca i zajednica.’

Zaista, učešće vojno-obaveštajnog aparata u razvoju digitalnog sistema vakcinalnog pasoša je još jedan pokazatelj da bi iza maske zabrinutosti za javno zdravlje, američka država nadzora mogla da poveća svoju kontrolu nad sve nemirnijim stanovništvom.

Šta je MITRE?

Dakle, šta je MITRE i zašto su oni ključni igrači u VCI? Organizacija nije odgovorila na pitanja „The GrayZone“ za članak; „Međutim, njegova dokumentovana istorija čini uznemirujuće čitanje“, primećuju Blumental i Lofredo.

MITER je osnovan 1958. godine i ima sedište u severnoj Virdžiniji. Vojno-obaveštajni think tank dobija oko 2 milijarde dolara godišnje od američkih agencija. U početku je osnovan kao zajednički projekat Vazduhoplovnih snaga SAD i Tehnološkog instituta Masačusetsa (MIT), za razvoj sistema komande i kontrole za nuklearno i konvencionalno ratovanje.

Takođe su ugovoreni da iskorenjuju kanabis u Meksiku koristeći toksične herbicide, strategiju koja je na kraju kontaminirala velike delove useva. Nedavno je MITER radio na tehnologiji nadzora za FBI, prikupljajući otiske prstiju sa fotografija na društvenim mrežama ljudi na kojima su vidljivi njihovi dlanovi i prsti, i pomogao je agenciji da uspostavi najveću svetsku biometrijsku bazu podataka.

MITER je takođe radio na FBI-jevom projektu Modernizovane obaveštajne baze podataka (MIDB), koji je, prema rečima bivšeg pomoćnika direktora FBI-ja Vilijama Bejsa, omogućio policiji da identifikuje političke uzroke, saradnike i poslodavce aktivista, zajedno sa njihovim biometrijskim podacima, potrošnjom i poreskim informacijama. Kao da to nije dovoljno za kosu, Blumenthal i Loffredo primećuju:

„Kroz stotine FOIA zahteva i intervjua sa sadašnjim i bivšim zvaničnicima MITER-a, Forbes je saznao da je MITER dizajnirao ‘prototip alata koji može da hakuje u pametne satove, fitnes trackere i kućne termometre u svrhu kućne bezbednosti… i studiju koja će utvrditi da li neko po mirisu tela može pokazati da lažu.’

MITER je takođe dom ATT&CK programa, modula za sajber bezbednost koji korporacija opisuje kao „globalno pristupačnu bazu znanja o protivničkim taktikama i [obaveštajnim] tehnikama zasnovanim na posmatranjima iz stvarnog sveta.“

Adam Pennington, vodeći arhitekta MITRE-ovog ATT&CK, „proveo je više od jedne decenije sa MITRE proučavajući i propovedajući upotrebu obmane za prikupljanje obaveštajnih podataka.“ Advokat osoblja ACLU-a Nate Vessler je nazvao MITRE-ove projekte nadzora „izuzetno jezivim“ i ratnim koji zazivaju ozbiljnu zabrinutost za privatnost.“

To su isti ljudi koji sada igraju ključnu ulogu u američkom programu vakcinalnih pasoša. Blumenthal i Loffredo u svom članku idu dalje u dubinu, ali mislim da shvatate suštinu.

Vakcinalni pasoši očigledno nemaju nikakve veze sa očuvanjem zdravlja i bezbednošću ljudi od infekcije, i sve imaju veze sa pretvaranjem naših najličnijih podataka u profitni centar koji im istovremeno omogućava da ostvare neviđenu kontrolu nad svačijim životom.

Nemojte pogrešiti, pre ili kasnije — a vreme brzo ističe — svako će morati da napravi izbor: sloboda ili ropstvo. Više nema sredine.

A ako kažemo ne ropstvu, moramo biti spremni da ne kapituliramo, jer već vidimo da masovni protesti malo doprinose da odvrate Svetski ekonomski forum i njegove partnere od zalaganja za globalni digitalni identifikator vakcine, zajedno sa centralizovanom digitalnom valutom. Zajedno, te dve stvari će im dati potpunu kontrolu nad našim životima. Naša deca i unuci nikada neće iskusiti kako je to biti slobodan ako dozvolimo da se to dogodi.

NultaTačka/Technocracy