Sve vesti Svet

UPRKOS NAJSTROŽIM MERAMA VLASTI U AUSTRALIJI – EPIDEMIJA SE POGORŠAVA

Pisao Elena Vuk

Novi Južni Vels, najnaseljenija australijska država, pretrpela je tokom vikenda jedan od svojih najmračnijih dana do sada, jer je prijavljeno 478 novih slučajeva i 7 smrtnih slučajeva, u periodu od 24 sata. Pogoršanje epidemije izazvalo je zabrinutost zbog mogućeg uticaja na većinu nevakcinisanih starosedelaca Australije.

U ostalim delovima Australije, zvaničnici javnog zdravlja potvrdili su još 19 novih slučajeva u Kanberi, koja je prošle nedelje uvela prvo zatvaranje u više od godinu dana. To zaključavanje je već produženo za 2 nedelje, pošto je paranoja nad Delta varijantom pojačana relativno niskim stopama vakcinacije u Australiji.

Daniel Andrews, premijer Viktorije, izjavio je u ponedeljak da vlasti neće oklevati da idu “od vrata do vrata” u svojim naporima da pomognu u sprovođenju obaveznih testova na COVID među Australijancima.

Andrews je to komentarisao tokom konferencije za novinare, gde je udvostručio svoju posvećenost sprovođenju australijske smešne politike “nultog COVID-a”, koja zahteva drakonska, ekonomska zatvaranja kao odgovor na samo nekoliko novih slučajeva.

NE PROPUSTITE! MARIO ZNA UŽIVO, VEČERAS OD 20h!

“Nismo na tački u kojoj moramo da idemo od vrata do vrata,” rekao je Andrews. “Nismo u trenutku kada nam trebaju čitava predgrađa da izađu i testiraju se. Ako dođemo do te faze, onda nećemo oklevati. Mislim da smo pokazali, zapravo znam da smo pokazali da smo spremni da učinimo ono što se mora učiniti, popularno ili na neki drugi način. ”

Paul Joseph Watson iz Summit News-a razmišljao je o tome kako pripadnici australijske vojske pomažu u sprovođenju restrikcija i pitao se kako bi se mogli tretirati pripadnici vojske i javnost koji odbijaju vakcine i testove.

“Ovo je sada težak razgovor sa ljudima, gotovo pretećim tonom, kada ljudi koji žele da se vakcinišu ne mogu jer nemamo dovoljno. Doći će trenutak kada mislim da će se ograničenja primeniti samo na one koji nisu vakcinisani, umesto ograničenja koja važe za sve nas. ”

Andrews je takođe signalizirao da bi oni koji odbiju da prime vakcinu mogli biti primorani da se na neodređeno vreme pridržavaju pravila zaključavanja.

„Ako to nije podsticaj za odlazak na vakcinaciju, ne znam šta je to. Ali vidim vreme kada treba da uđete na neko mesto, prisustvujete velikom događaju, da u potpunosti učestvujete kao kupac, klijent, nosilac ulaznice, pokrovitelj, gledalac, kako god želite da pogledate, vakcinacija će znači da ćete ući. ”

Australijancima je takođe rečeno da ne idu ni blizu svojih unuka i da se međusobno ne upuštaju u razgovor, čak i ako nose maske.

 

Samo jedan od primera: Jedan Australijanac je nevoljno primljen u mentalnu ustanovu u Australiji nakon što je odbio da primi vakcinu protiv COVID-a. Pacijent je “nenamerno” odveden u bolnicu u Pertu, gde mu je rečeno da je doživeo “nervni slom”.

Sidnej, najveći australijski grad po broju stanovnika, bio je prvi veliki grad koji je ušao u karantin pre sedam nedelja.
Bar zasad ne izgleda da je imalo mnogo uspeha. Ali australijske vlasti nisu zabrinute.

U međuvremenu, Viktorija, koja uključuje i grad Melburn, pooštrila je ograničenja karantina, uvodeći policijski čas od 21:00 po lokalnom vremenu do 05:00 i zatvarajući igrališta na otvorenom. Severna teritorija, čiji je glavni grad grad Darvin, ušla je u 72-časovno zatvaranje nakon otkrića jedne asimptomatske infekcije.

Nulta Tačka/ZeroHedge