Stav

“USPON ROBOTA”! AMERIČKE KOMPANIJE TROŠE REKODRNIH 1,48 MILIJARDI DOLARA NA ROBOTE ZBOG POVEĆANE POTRAŽNJE

Veliki su izgledi da će u budućnosti mašine igrati ključnu ulogu kada je u pitanju efikasna i rentabilna proizvodnja. Zbog toga mnoge firme se utrkuju u robotizaciji svojih pogonskih postrojenja, kako bi ostali konkurentni na sve tešnjem tržištu roba i usluga.

U prva tri kvartala 2021. godine američke kompanije naručile su zapanjujućih 29 hiljada robota da popune slobodna radna mesta koja su nekada držali ljudi, što je porast od 37% u odnosu na isti period prošle godine, što je najveći broj ikada.

NAUČNICI UPOZORAVAJU ALI DŽABE! OVO JE ,,SPUR” ROBOT PAS SA SNAJPEROM NA LEĐIMA I SPREMAN JE ZA UPOTREBU! (FOTO) (VIDEO)

Mnoge industrije su prijavile poteškoće u vraćanju ljudi na posao od početka pandemije, dok su po prvi put druge industrije nadmašile sektor proizvodnje automobila koji se tradicionalno oslanja na robote.

„Preduzeća jednostavno ne mogu da pronađu ljude koji su im potrebni – zato se utrkuju u automatizaciji“, rekao je predsednik Udruženja za unapređenje automatizacije i dodao: „Nije da automobilizam usporava, zapravo proizvodnja automobila je u porastu“, ali drugi sektori – od metala do proizvođača hrane – rastu još brže.

NultaTačka